Αθωώθηκε ο Γρ.Τσιρώνης για την υπόθεση των «ληστών με τα μαύρα»

203358-tsironisΑθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Γρηγόρης Τσιρώνης, ο οποίος είχε κατηγορηθεί ως ένας από τους «ληστές με τα μαύρα».

Ο Γρηγόρης Τσιρώνης, που αθωώθηκε με ομόφωνη απόφαση και σε συμφωνία με την πρόταση του εισαγγελέα, είχε κατηγορηθεί για τη ληστεία της Εθνικής Τράπεζας στην οδό Σολωνος, που είχε γίνει τον Ιανουάριο του 2006, αλλά και για ακόμη 12 κακουργηματικές πράξεις (ληστείες τραπεζών, απόπειρες ανθρωποκτονιών, συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης κλπ).

Μετά την αθώωση του Γρηγόρη Τσιρώνη, ο συνήγορος υπεράσπισης Κ. Παπαδάκης δήλωσε:  «Μέχρι και σήμερα και παρά την  αθώωση του Δημητράκη από κάθε άλλη πράξη και του Σ. Σεισίδη, η ασφάλεια επέμενε στην ενοχοποίηση των «ληστών με τα μαύρα», με άπειρα σενάρια και δημοσιεύματα που συνέδεαν και τον Τσιρώνη με σωρεία αξιόποινων πράξεων, είτε του κοινού ποινικού δικαίου, είτε οργανώσεων ένοπλης πάλης».

Και πρόσθεσε: «Έκθετοι για άλλη μία φορά οι ασφαλίτικοι μηχανισμοί μπροστά στη μεγαλοπρεπή κατάρρευση μιας από τις μεγαλύτερες σκευωρίες τους, είναι υποχρεωμένοι να απολογηθούν στην κοινή γνώμη για την χρόνια κατασυκοφάντηση και το κυνήγημα, που τον εξώθησε στη φυγοδικία και στάθηκε αιτία για την άδικη μέχρι τώρα προφυλάκισή του».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα