Αθήνα: Πορεία ενάντια στην καταστολή των καταλήψεων, σήμερα στις 19:00

Πορεία ενάντια στην καταστολή των καταλήψεων θα πραγματοποιηθεί σήμερα στο κέντρο της Αθήνας από την Συνέλευση Αλληλεγγύης στις Καταλήψεις και τις Εστίες Αγώνα. Η διαδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 19:00 στην Πλ. Ομονοίας .

 

Αναλυτικά το κάλεσμα :

 

ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΑΤΑΛΗΨΕΩΝ

ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΑ ΑΝΘΗ ΕΝΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΚΟΣΜΟΥ
ΕΙΜΑΣΤΕ Τ’ΑΓΚΑΘΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΕΜΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΑΥΤΟΟΡΓΑΝΩΣΗ – ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Πορεία την Πέμπτη 8 Ιουνίου 2017 πλ. Ομονοίας στις 19:00

COMMON STRUGGLE AGAINST THE REPRESSION OF SQUATS

WE ARE THE BLOSSOMS OF A FREE WORLD
WE ARE THE THORNS THAT WILL SWARM THE STREETS

RESISTANCE – SELF ORGANIZATION – SOLIDARITY

HANDS OFF SQUATS

Demonstration on Thursday 8th June at 19:00 on Omonia sq.

Συνέλευση Αλληλεγγύης στις Καταλήψεις και τις Εστίες Αγώνα

 

Τα ξημερώματα Δευτέρας 13/03/2017 το κράτος πραγματοποίησε μια συντεταγμένη επίθεση ενάντια στον κόσμο του αγώνα. Ο Ανοιχτός Κοινωνικός Χώρος Βίλα Ζωγράφου και η κατάληψη στέγης μεταναστ.ρι.ών Αλκιβιάδου 4 εκκενώνονται και το αυτοδιαχειριζόμενο στέκι Αγρινίου δέχεται εισβολή από τις κατασταλτικές δυνάμεις. Κατά την εκκένωση συνελήφθησαν και διώκονται 7 σύντροφοι/ισσες που ανέλαβαν την πολιτική ευθύνη της κατάληψης Βίλα Ζωγράφου, ενώ 127 μετανάστ.ρι.ες μεταφέρθηκαν στην Π.Ράλλη.

Η καταστολή των καταλήψεων και των χώρων αγώνα είναι συνεχής και πολύμορφη: Καταστροφή υποδομών και αποκλεισμός των αυτοοργανωμένων δομών από τους πόρους τους (πχ. νερό, ρεύμα), νομικοί εκβιασμοί και διώξεις από ιδιοκτήτες (ιδιώτες, δήμαρχοι, πανεπιστήμια, υπουργεία κλπ.), καθημερινή αστυνομική τρομοκρατία στους/στις συμμετέχοντες/-ουσες (παρακολουθήσεις, προσαγωγές, συλλήψεις και φακέλωμα), παρακρατικές-φασιστικές επιθέσεις και πολεμική προπαγάνδα από την κορυφή της εξουσίας έως τον τελευταίο ρουφιάνο-δημοσιογράφο.

Οι καταλήψεις είναι τα απελευθερωμένα από τον κρατικό έλεγχο εδάφη, όπου στεγάζονται οι επιθυμίες και οι ανάγκες μας· είναι οι δομές όπου κοινωνικοποιείται ο αγώνας. Ο νέος κύκλος εχθροπραξιών, λοιπόν, που ανοίγει το κράτος, είναι κομμάτι του μωσαϊκού της συνολικής του επίθεσης στον κόσμο του αγώνα. Η συνεχής αυτή επίθεση από κράτος και παρακράτος είναι κομμάτι του ίδιου συρματοπλέγματος που φράζει τον δρόμο σε χιλιάδες μετανάστριες/-ες, ενισχύει τον έλεγχο και την παρακολούθηση στις πόλεις μας, χτίζει φυλακές υψίστης ασφαλείας και οπλίζει το χέρι των παρακρατικών συμμοριών οδηγώντας στον σύγχρονο ολοκληρωτισμό.

Ούτε σπιθαμή γης στους εξουσιαστές. 

Πορεία

Πέμπτη 8 Ιούνη 2017 πλ. Ομόνοιας 7μμ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα