Αθήνα:Ποινική δίωξη για 2 κακουργήματα και 7 πλημμελήματα στους συλληφθέντες για τις συγκρούσεις

pic-0-bigΓια δύο κακουργήματα και επτά πλημμελήματα άσκησε ποινική δίωξη ο εισαγγελέας σε βάρος των 13 συλληφθέντων για τα επεισόδια στο Πολυτεχνείο σύμφωνα με το enikos.gr.

Μεταξύ αυτών που διώκονται είναι 5 αλλοδαποί και 3 ανήλικοι.

Οι κατηγορίες που τους απαγγέλθηκαν είναι έκρηξη από την οποία θα μπορούσε να προκληθεί κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή και κίνδυνος σε ξένα πράγματα (κακούργημα), καθώς και για προμήθεια και κατασκευή εκρηκτικών βομβών με σκοπό τη χρήση τους από την οποία θα μπορούσε να προκύψει κίνδυνος για την ανθρώπινη ζωή.

Μεταξύ άλλων βαρύνονται και για πλημμελήματα, όπως διατάραξη κοινής ειρήνης, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς (ζημιές στο Πολυτεχνείο) επικίνδυνη σωματική βλάβη σε βάρος αστυνομικού, παρακώλυση συγκοινωνιών, επικίνδυνες σωματικές βλάβες, παράνομη οπλοφορία οπλοχρησία, παράνομη κατοχή και χρήση κροτίδων και φωτοβολίδων.

Συμφώνα με πληροφορίες ένας εκ των συλληφθέντων ζήτησε συγγνώμη, παραδεχόμενος ότι συμμετείχε στα επεισόδια. Μία ανήλικη είπε ότι βρέθηκε σε λάθος τόπο σε λάθος χρόνο, ενώ οι τρεις κατηγορούμενοι από τη Συρία, που από το περασμένο καλοκαίρι έχουν πάρει δελτίο αιτούντος διεθνούς προστασίας από την υπηρεσία ασύλου, δήλωσαν ότι ήταν περαστικοί από το σημείο, καθώς πήγαιναν σε σχολείο στην οδό Αχαρνών.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης οι κατηγορούμενοι παραπέμφθηκαν σε ανακριτή προκειμένου να απολογηθούν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα