ΑΕΚ – Κηφισιά 97-73

Η ΑΕΚ “φλέρταρε” για ακόμα ένα παιχνίδι με την “κατοστάρα” και εν τέλει υπέταξε με περίσσια άνεση τη Νέα Κηφισιά με 97-73 για την 20ή αγωνιστική της Basket League ΣΚΡΑΤΣ, συνεχίζοντας την ανοδική πορεία με πρωταγωνιστές τους Ποπς Μενσά Μπονσού και Μαλίκ Χέρστον.

 

mensah-bonsou-aek

 

Η εξέλιξη

Όταν μία ομάδα φέτος αρχίζει με 28 πόντους στην 1η περίοδο και προσθέτει άλλους 27 στην επόμενη, γίνεται εύκολα κατανοητό ότι πρόκειται για την ΑΕΚ. Η Ένωση συνέχισε το γνωστό μοτίβο των τελευταίων μηνών, με run ‘n’ gun παιχνίδι και τους ίδιους πρωταγωνιστές εντός κι εκτός ρακέτας. Απο το 7-9, οι φιλοξενούμενοι δεν πήραν ξανά κεφάλι και η 1η περίοδος έκλεισε με 28-17. Η απαράμιλλη ευστοχία από τη γραμμή των βολών και  το καλό ποσοστό από το τρίποντο “έχτισαν” ακόμη μεγαλύτερη διαφορά για τους γηπεδούχους, που έβλεπαν τους Ποπς Μενσά Μπονσού, Μαλίκ Χέρστον και Ντούσαν Σάκοτα να έχουν γεμάτο ντεπόζιτο βενζίνης και να μην σταματούν για… ανεφοδιασμό.

Το στατιστικό

 

Τα δεκάλεπτα: 28-17, 55-37, 77-51, 97-73

ΑΕΚ: Παπαντωνίου 4, Ντελινινκάιτις 11 (3), Σάκοτα 16 (2τρ., 6ασ.), Κασελάκης, Χέρστον 12 (1τρ., 6ασ.), Γουίλιαμσον, Σαρικόπουλος 5, Αθηναίου 8 (2τρ., 4ρ.), Μιλόσεβιτς 9 (1τρ., 5ρ.), Μενσά Μπονσού 21 (1τρ., 7 ρ.), Ίνγκλις 11

Νέα Κηφισιά: Σάιλας 3 (1), Κόβινγκτον 2, Πεσάκοβιτς 10 (1), Μαυροειδής 8 (6ρ., 5ασ., 5λ.), Ψαθάς 6, Μελισσαράτος , Άντερσον 7, Ντούβνιακ 17 (2), Ντέιβις 14 (3), Μπάρλος 6, Βασιλόπουλος

Το 55-37 του ημιχρόνου δεν… χαλάρωσε τα “ηνία”, με τους παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα να συνεχίζουν στο ίδιο τέμπο. Όσο η Νέα Κηφισιά δεν μπορούσε να μαζέψει ριμπάουντ και χάριζε επιθέσεις στην ΑΕΚ, τόσο πιο δύσκολη γινόταν η αποστολή “ψαλιδίσματος” της διαφοράς. Κάτι τέτοιο εν τέλει δεν συνέβη ποτέ και η 3η περίοδος έληξε με 77-51. Ο Σάκοτα έδωσε μοίρασε χρόνο συμμετοχής στο 4ο δεκάλεπτο, έχοντας εξασφαλίσει το ροζ φύλλο αγώνα για την 3η σερί νίκη και ένα ακόμα καλύτερο πλασάρισμα στα πλέι οφ.

Η καλύτερη πεντάδα

1. Ο ασταμάτητος Ποπς Μενσά Μπονσού κυριάρχησε κοντά στο καλάθι με 8/9 δίποντα και 7 ριμπάουντ.

2. All around παιχνίδι από τον Ντούσαν Σάκοτα, με 16 πόντους, 6 ασίστ, 3 ριμπάουντ και 2 κλεψίματα.

3. Από κοντά και ο Μαλίκ Χέρστον, ο οποίος σε έμεινε στους 12 πόντους, αλλά συνεισέφερε με 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ, μία τάπα και ένα κλέψιμο.

4. Ο Ούρος Ντούβνιακ προσπαθούσε σχεδόν μονάχος για τους φιλοξενούμενους, αλλά οι 17 πόντοι του δεν ήταν αρκετοί.

5. Μαζί του ο Καντέ Ντέιβις, ο οποίος σημείωσε 14 πόντους.

Τo φύλλο αγώνα

Η ΑΕΚ έβαλε 97 πόντους με τον ηγέτη της, Καρλ Ίνγκλις, να αγωνίζεται 24 λεπτά και να σημειώνει μόλις 11 πόντους. Η διαφορά δυναμικής που διαθέτει πλέον αυτό το ρόστερ με την πλειονότητα των ομάδων της κατηγορίας είναι προφανής και η Ένωση συνδυάζει στα τελευταία παιχνίδια της ουσία και θέαμα. Όσο αντέχουν τα πόδια του Μενσά Μπονσού και όσο δεν… “κλέβουν” τους Χέρστον και Ίνγκλις ομάδες με πιο δυνατό μπάτζετ, αυτή θα είναι η εικόνα αγώνων με τέτοιου είδους αντίπαλο. Ειδικά απέναντι στη Νέα Κηφισιά που βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση και ίσως να μην σημάδευε καν το συγκεκριμένο παιχνίδι στο καλεντάρι της.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα