ΑΔΕΔΥ:Συνεχίζει την αποχή-απεργία μέχρι τις 1/4

7da1bd888290fc4b5917a0bee433401c

Τη συνέχιση, μέχρι και την ερχόμενη Παρασκευή (1/4/2106) της απεργίας– αποχής όλων των Δημοσίων Υπαλλήλων από τη συμμετοχή τους στο σύνολο των συμβουλίων και των επιτροπών του Δημοσίου, αποφάσισε ηΕκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ, αντιδρώντας στην πρόταση της ελληνικήςκυβέρνησης επί του ασφαλιστικού νομοσχεδίου.

Παράλληλα, η ΑΔΕΔΥ καλεί όλους τους εργαζόμενους σε πολύμορφεςαγωνιστικές κινητοποιήσεις σύμφωνα με τις αποφάσεις του Γενικού Συμβουλίου των Σωματείων και των Ομοσπονδιών.

Στην ίδια ανακοίνωση η ΑΔΕΔΥ παραθέτει τις κυριότερες συνέπειες που θα επιφέρει η τυχόν ψήφιση του προσχεδίου της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ–ΑΝΕΛγια το ασφαλιστικό, οι οποίες είναι:

1. Οι μειώσεις των κυρίων συντάξεων των σημερινών συνταξιούχων αλλά και των συναδέλφων που συνταξιοδοτούνται από την ψήφιση του Νομοσχεδίου.

2. Η μείωση των Επικουρικών Συντάξεων.

3. Η ενοποίηση των Ταμείων σε ένα υπερ-Ταμείο χωρίς τον απαιτούμενο σχεδιασμό που θα πολλαπλασιάσει τα σημερινά προβλήματα των Ταμείωνκαι θα δημιουργήσει διοικητικό χάος και οικονομικό αδιέξοδο.

4. Τέλος, βάζει τα θεμέλια για τη μετατροπή του αλληλέγγυουαναδιανεμητικού Συστήματος Κοινωνικής Ασφάλισης σε ανταποδοτικό και μακροπρόθεσμα σε πλήρως κεφαλαιοποιητικό.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα