Αγνοούνται τρεις Αμερικανοί στη Βαγδάτη

treisamerikanoiΗ ιρακινή αστυνομία επιβεβαίωσε σήμερα ότι τρεις Αμερικανοί πολίτες θεωρούνται αγνοούμενοι στη Βαγδάτη και ότι ερευνά πληροφορίες που κάνουν λόγο για απαγωγή τους.

Ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας έστησαν μπλόκα νωρίς σήμερα στη γειτονιά Ντόρα, νοτιοανατολικά της Βαγδάτης, όπου σύμφωνα με αναφορές των μέσων ενημέρωσης οι τρεις Αμερικανοί απήχθησαν την Παρασκευή, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

“Δεν έχουμε καμία σαφή ένδειξη για τις συνθήκες της εξαφάνισής τους”, δήλωσε ανώτερος αξιωματικός της αστυνομίας που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Δύο ελικόπτερα του ιρακινού στρατού πραγματοποιούν πτήσεις πάνω από την περιοχή αυτή, ενώ αστυνομικά οχήματα περιπολούν στους δρόμους, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανακοίνωσε χθες ότι συνεργάζεται με τις ιρακινές αρχές προκειμένου να εντοπιστούν οι αγνοούμενοι Αμερικανοί, χωρίς να επιβεβαιώσει πληροφορίες για απαγωγή τους.

Το ειδησεογραφικό δίκτυο Al Arabiya, που εδρεύει στο Ντουμπάι, επικαλούμενο δικές του πηγές πληροφόρησης μετέδωσε χθες ότι τρεις Αμερικανοί, εργολάβοι ή εκπαιδευτές που εργάζονταν για λογαριασμό αμερικανικών εταιριών στο αεροδρόμιο της Βαγδάτης, απήχθησαν στη Ντόρα την Παρασκευή.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα