Αγκραμούντ από τη Λέσβο: «Από την Ευρώπη των φραχτών να περάσουμε στην Ευρώπη της αλληλεγγύης»

img_20151016_1342231444996799Ισομερή κατανομή ευθυνών μεταξύ των κρατών- μελών της Ευρώπης για το προσφυγικό ώστε να φύγουμε από την Ευρώπη των φραχτών όπου οι λιγότεροι παλεύουν με την προσφυγική κρίση και να πάμε στην Ευρώπη της αλληλεγγύης» ζήτησε από τη Μυτιλήνη την οποία και επισκέφθηκε σήμερα, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, Πέδρο Αγκραμούντ.

 
Η επίσκεψη του κ. Αγκραμούντ (απ’ όπου και η φωτ.), είχε ως στόχο την ενημέρωση για τις διαδικασίες εφαρμογής της Συνθήκης Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, ενώ δεν παρέλειψε να αποδώσει τα εύσημα στο δήμο Λέσβου και προσωπικά στο δήμαρχο Σπύρο Γαληνό, για την «εντυπωσιακή εικόνα» του δημοτικού καταυλισμού στον Καρά Τεπέ. Επίσης, με θετικά λόγια μίλησε για τις εγκαταστάσεις της ανθρωπιστικής καθολικής οργάνωσης Caritas Hellas, ενώ απέφυγε να σχολιάσει την κατάσταση στο Hot spot της Μόριας, που ήταν και ο πρώτος σταθμός των σημερινών επισκέψεών του.

«Ο σκοπός της επίσκεψης μας, τόνισε ο κ. Αγκραμούντ, είναι να τονίσουμε την ανησυχία μας για τις προσφυγικές ροές και τους αιτούντες ασύλου στη χώρα. Να επικεντρωθούμε στις συνθήκες διαβίωσης των ανθρώπων αυτών και το τι πρέπει να κάνει η Ευρωπαϊκή Ένωση». Συνέχισε δε, υποστηρίζοντας πως «οι προσπάθειες που κάνει η Ελλάδα είναι ξεκάθαρες και ορατές. Η Ελλάδα χρειάζεται πλήρη υποστήριξη και αλληλεγγύη μας. Πρέπει να κάνουμε περισσότερα, η μεταναστευτική και προσφυγική κρίση είναι ένα θέμα ευρωπαϊκό και έτσι πρέπει να ν’ αντιμετωπίσουμε και να μοιράσουμε την ευθύνες πιο δίκαια, με τα μέλη της Ένωσης».

 

— Pedro Agramunt (@PACE_President) May 31, 2016
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, «η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει ήδη πάρα πολλά για να βοηθήσει, όμως θα πρέπει να γίνουν περισσότερα από τα μέλη της, που θα πρέπει να σεβαστούν τις υποχρεώσεις τους όσον αφορά την επαναπροώθηση επανεγκατάστασης των προσφύγων».

Ο κ. Αγκραμούντ ανέφερε ότι στις 22 Ιουνίου στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση που έχει προγραμματιστεί, όπου και θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα από την επίσκεψη στην Ελλάδα, αναμένεται να παραστεί και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

left.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα