Αγιατολάχ Khamenei: Οι ΗΠΑ θέλουν νέο Ισραήλ στη Μέση Ανατολή

Για κίνδυνο δημιουργίας «νέου Ισραήλ» στην καρδιά της Μέσης Ανατολής προειδοποίησε την Τετάρτη ο ανώτατος πνευματικός ηγέτης του Ιράν, Αγιατολαχ Ali Χαμενεΐ .

«Οι Αμερικανικές και άλλες ξένες δυνάμεις είναι αναξιόπιστες, και επιδιώκουν τη δημιουργία ενός νέου Ισραήλ στην περιοχή» δήλωσε χαρακτηριστικά την Τετάρτη το απόγευμα κατά τη συνάντησή του με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Ο ιρανός ηγέτης έκανε το συγκεκριμένο σχόλιο κατά τη συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος βρίσκεται στην Τεχεράνη για μονοήμερη επίσκεψη. Ο κ. Ερντογάν συνοδευόταν από πολλούς ιρανούς αξιωματούχους όπως ο πρόεδρος Χασάν Ρουχάνι και ο υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Ζαρίφ.

Υπογραμμίζοντας την ανάγκη για επέκταση των διμερών σχέσεων των δύο χωρών, ο Χαμενεΐ περιέγραψε τη συνεργασία της Τεχεράνης – Άγκυρας ως πολύ σημαντική και με επιρροή στον ισλαμικό κόσμο.

Σημειώνεται ότι το Τελ Αβίβ είναι η μόνη χώρα που αναγνώρισε την ανεξαρτησία του Ιρακινού Κουρδιστάν μετά το δημοψήφισμα, με Κούρδους πολίτες να ανεμίζουν στους δρόμους σημαίες του Ισραήλ.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα