Α/ΓΕΣ Α.Στεφανής προς στην Τουρκία για τις Οινούσσες: «Σας περιμένουμε»!

Ο  Αρχηγός του Στρατού Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής απάντησε στην νέα τουρκική πρόκληση όπου τουρκικά δημοσιεύματα σε εφημερίδα χαρακτήρισαν τις Οινούσες ως «τουρκικό» νησί. Ο Α/ΓΕΣ στη δήλωσή του ανέφερε μεταξύ άλλων ότι ο Ελληνικός Στρατός είναι έτοιμος για το οτιδήποτε και πλήρως προετοιμασμένος λέγοντας ουσιαστικά στην Τουρκία «αν θέλει ας κοπιάσει».

Πιο συγκεκριμένα ο Α.Στεφανής είπε:

«Θέλω να διαβεβαιώσω πως ο Ελληνικός Στρατός προετοιμάζεται, σχεδιάζει και είναι έτοιμος. Δεν χρειάζεται να πούμε κάτι παραπάνω. Ξέρουμε να κάνουμε τη δουλειά μας, ο Ελληνικός λαός μπορεί να κοιμάται ήσυχος».

Υπενθυμίζεται ότι τα τουρκικά δημοσιεύματα και σχολιάζοντας την πρόσφατη επίσκεψη του Α/ΓΕΣ στις Οινούσες  είπαν ότι «επισκέφτηκε χωρίς να τον εμποδίσει κανείς, τουρκικό νησί και ύψωσε την ελληνική σημαία».

«Στην πρώτη επίσκεψή του από την ανάληψη των καθηκόντων του την έκανε στο νησί Koyun (Οινούσσες) σε ένα από τα 18 τουρκικά νησιά τα οποία έχει καταλάβει παράνομα η Ελλάδα»(!) έγραψαν ακόμη οι τουρκικές εφημερίδες.

Πρόκειται για ένα ακόμη σήριαλ στην έξαρση της τουρκικής επιθετικότητας στο Αιγαίο, επιθετικότητα η οποία μπορεί πολύ εύκολα να οδηγήσει μέχρι και σε ια ένοπλη σύρραξη των δύο χρών.

Επίκεντρο βέβαια αποτελούν οι νησίδες Ίμια τις οποίες οι Τούρκοι θεωρού ήδη δικές τους ανήκοντας στην επικράτειά τους με τα επεισόδια μεταξύ περιπολικών του ΛΣ και της τουρκικής Ακτοφυλακής να είναι συνεχή.

Ακόμη και σήμερα το μεσημέρι και σύμφωνα με έκτακτα δελτία των τουρκικών ΜΜΕ, «ένα ελληνικό πολεμικό πλοίο προσπάθησε να εισέλθει στα τουρκικά χωρικά ύδατα στην περιοχή προς το Çatal ada, ένα μίλι απόσταση από τα Ίμια και 3,8 μίλια απόσταση από τις ακτές του Μποντρούμ», αναφέρουν τα δημοσιεύματα ενώ συνεχίζουν λέγοντας πως:

«Επενέβη αμέσως το τουρκικό πλοίο της ακτοφυλακής «Kas» και αριθμό  P 1208 και επί 15 λεπτά υπήρξε μεγάλη ένταση μέχρι το ελληνικό πολεμικό πλοίο αποσύρθηκε προς την πλευρά της νήσου Ψέριμος».

Πρόκειται για ένα ακόμη επεισόδιο σύμφωνα με τους Τούρκους οι οποίοι πλέον δεν κρατούν ούτε τα προσχήματα αντιδρώντας ως τα Ίμια να είναι απόλυτα στη δική τους δικαιοδοσία.

 

 

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα