Αβραμόπουλος στην G7 για τη σύνοδο των ΥΠΕΞ

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας, Δημήτρης Αβραμόπουλος, βρίσκεται στο Τορόντο του Καναδά για τη Σύνοδο των Υπουργών Εξωτερικών και Ασφάλειας των επτά πιο ανεπτυγμένων βιομηχανικά χωρών (G7).

Χτίζοντας στην πρόοδο που επιτεύχθηκε στη Σύνοδο των Υπουργών Εσωτερικών G7 στην Ίσκια της Ιταλίας, ο κ. Αβραμόπουλος θα συμμετάσχει σήμερα και αύριο στις συζητήσεις με τους υπουργούς από τον Καναδά, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία, την Ιαπωνία, το Ηνωμένο Βασίλειο και τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής σχετικά με τα επόμενα βήματα προς έναν ασφαλέστερο κόσμο.

Οι συζητήσεις θα επικεντρωθούν ειδικότερα στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, του βίαιου εξτρεμισμού, της εμπορίας ανθρώπων, των υβριδικών απειλών καθώς και των απειλών στον κυβερνοχώρο. Θα υπάρξει επίσης κοινή συζήτηση με τους υπουργούς Εξωτερικών σχετικά με τη Ρωσία, την παραπληροφόρηση, τους ξένους τρομοκράτες μαχητές και την προστασία των δημοκρατικών θεσμών.

Ο κ. Αβραμόπουλος, στο περιθώριο της συνόδου G7, θα έχει κατ’ ιδίαν συναντήσεις με την υπουργό Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ κα Nielsen και τον Υπουργό Εσωτερικών του Καναδά κ. Goodale.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα