Αβραμόπουλος: Πρέπει να απαλλάξουμε το Διαδίκτυο από την τρομοκρατία

Σειρά προγραμματισμένων επαφών αλλά και συναντήσεων είχε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων & Ιθαγένειας Δημήτρης Αβραμόπουλος στο περιθώριο των εργασιών της 72ης Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών (UNGA) που πραγματοποιείται στην Νέα Υόρκη.

Μιλώντας στη διάσκεψη για την «Πρόληψη της τρομοκρατίας στο Διαδίκτυο» ο Ευρωπαίος επίτροπος επεσήμανε πως όλοι σε παγκόσμιο επίπεδο πρέπει να περιορίσουν την παρουσία της τρομοκρατίας στο Διαδίκτυο.

«Από τον περασμένο Ιούλιο εφαρμόζουμε ένα Σχέδιο Δράσης που προβλέπει την εντατικοποίηση των προσπαθειών που καταβάλλουμε μαζί με τις διαδικτυακές εταιρείες, την εφαρμογή περισσότερων αυτόματων διαγραφών τρομοκρατικού περιεχομένου, τη συντόμευση του απαιτούμενου χρόνου για την απομάκρυνση του περιεχόμενου, και τη συμμετοχή περισσοτέρων εταιρειών στην κοινή μας προσπάθεια.

Πρέπει να χτίσουμε πάνω σε αυτή τη διεθνή συναίνεση. Σήμερα γίνεται ένα ακόμα σημαντικό βήμα, πρέπει όμως να υπάρξει και συνέχεια. Πρέπει να δημιουργήσουμε στενούς δεσμούς σε εθνικό, περιφερειακό και διεθνές επίπεδο, μεταξύ δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Κυρίως πρέπει να χτίσουμε πάνω στην αμοιβαία εμπιστοσύνη. Σε αυτό το Φόρουμ χρειαζόμαστε συγκεκριμένες δράσεις για να απαλλάξουμε το Διαδίκτυο από την τρομοκρατία. Σε ό,τι αφορά την ευρωπαϊκή πλευρά, δεσμεύομαι ότι η δράση του Ευρωπαϊκού Διαδικτυακού Φόρουμ θα συνεχίσει και θα εντατικοποιηθεί» τόνισε ο κ. Αβραμόπουλος.

Στόχος η δημιουργία ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής

Μιλώντας στη διάσκεψη για τη «Διακήρυξη της Νέας Υόρκης για τους πρόσφυγες και τους μετανάστες», που διοργάνωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες, ο κ. Αβραμόπουλος επεσήμανε την ανάγκη δημιουργίας μιας ολοκληρωμένης μεταναστευτικής πολιτικής, που βασίζεται στις αρχές της κοινής ευθύνης και της αλληλεγγύης, κάτι που , όπως είπε, πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα όχι μόνο για την Ευρώπη, αλλά και παγκοσμίως.

Στην ομιλία του στην υπουργική Σύνοδο του Παγκόσμιου Φόρουμ για την Καταπολέμηση της Τρομοκρατίας, ο κ. Αβραμόπουλος έστειλε μήνυμα για μια νέα παγκόσμια συναίνεση κατά της τρομοκρατίας επισημαίνοντας πως η συναίνεση αυτή υπήρξε κορυφαία προτεραιότητά του σε ό,τι αφορά τον τομέα της ασφάλειας, τόσο σε Ευρωπαϊκό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. «Η τρομοκρατία δεν αποτελεί ζήτημα ενός κράτους ή μιας περιοχής. Είναι ένα πρόβλημα που υπερβαίνει σύνορα και ηπείρους. Είναι μια απειλή που στρέφεται εναντίον όλων των δημοκρατιών μας και εναντίον του παγκόσμιου συστήματος που χτίσαμε πάνω σε κανόνες μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο» είπε, προσθέτοντας πως

Καθώς η ευθύνη και η αρμοδιότητα για τα ζητήματα εθνικής ασφάλειας παραμένουν στα Κράτη Μέλη, αυτή η προσπάθεια κατά της τρομοκρατίας μπορεί να καταβληθεί μόνο από κοινού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα