Αβραμόπουλος: Δεν πρέπει να συγχέεται το μεταναστευτικό με την τρομοκρατία

Αντικείμενο της συνεδρίασης, που διεξάγεται στη χώρα μας, με πρωτοβουλία της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ), είναι τα ζητήματα ασφάλειας, ο τρόπος προσέγγισης των σχετικών προκλήσεων από τις πόλεις και τις περιφέρειες, σε ευρωπαϊκό επίπεδο αλλά και ο ρόλος των τοπικών αρχών στην προσπάθεια ενσωμάτωσης των μεταναστών.

Ο κ. Αβραμόπουλος, στην ομιλία του, υπογράμμισε μ΄έμφαση ότι δεν πρέπει να συγχέεται το μεταναστευτικό με την τρομοκρατία, όπως είπε πράττουν οι λαϊκιστές, τους οποίους κατήγγειλε ότι υπονομεύουν το ευρωπαϊκό οικοδόμημα. «Ήρθε η ώρα να γίνει πράξη η αλληλεγγύη, που επαναλαμβάνεται 17 φορές στα ιδρυτικά κείμενα της ΕΕ», είπε ο έλληνας κοινοτικός επίτροπος, επισημαίνοντας ότι σήμερα είναι «ελλειμματική η εμπιστοσύνη στην Ευρώπη».

Ο κ. Αβραμόπουλος, υπενθύμισε ότι η Ευρώπη και ιδιαίτερα η Ελλάδα είχαν βρεθεί και τη δεκαετία του ΄90 ενώπιον ενός πολύ μεγάλου μεταναστευτικού ρεύματος, μετά το άνοιγμα των συνόρων τότε των ανατολικών χωρών, το οποίο αντιμετώπισαν, όπως είπε, με επιτυχία.

Αναφερόμενος στην άνοδο του λαϊκισμού στην Ευρώπη, ο κ. Αβραμόπουλος σημείωσε ότι «δεν είναι λίγοι εκείνοι που θέλουν να την οδηγήσουν στο σκοτεινό παρελθόν» και υποχρέωση όλων πρέπει να είναι η ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού οικοδομήματος. Ο Έλληνας κοινοτικός επίτροπος αναφέρθηκε ειδικότερα και στις αντιστάσεις που συναντά η προοπτική αυτή από το λεγόμενο «βαθύ κράτος» κάποιων χωρών -μελών της.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα