Αβεβαιότητα για τις πληρωμές φόρων σε 12 δόσεις – Διάψευση από το ΥΠΟΙΚ

«Τα σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου για την πληρωμή φόρων σε 12 δόσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», αναφέρει το ΥΠΟΙΚ. Νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει συζητηθεί καν με τους Θεσμούς το ενδεχόμενο 12 μηνιαίων δόσεων.

«Τα σημερινά δημοσιεύματα του Τύπου για την πληρωμή φόρων σε 12 δόσεις δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Το υπουργείο Οικονομικών, βέβαια, εξετάζει διαρκώς μέτρα και ρυθμίσεις που αποσκοπούν στην είσπραξη των φόρων με τρόπο που να διασφαλίζεται και η οικονομική βιωσιμότητα επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων. Πρόσφατο παράδειγμα η υπουργική απόφαση για τη ρύθμιση των οφειλών έως 50.000 ευρώ στα πλαίσια του εξωδικαστικού συμβιβασμού», αναφέρει χαρακτηριστικά το ΥΠΟΙΚ.

Παράλληλα, νεώτερες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν έχει συζητηθεί καν με τους Θεσμούς το ενδεχόμενο 12 μηνιαίων δόσεων, παρά μόνο το σενάριο των 6 μηνιαίων δόσεων, το οποίο δεν έχει επί της ουσίας διαφορά με τις τρεις διμηνιαίες δόσεις.

Νωρίτερα, η Ρ.Αντωνοπούλου είχε δηλώσει στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι όλες οι φορολογικές υποχρεώσεις των φυσικών προσώπων προς το δημόσιο, θα μπορούν να πληρώνονται ηλεκτρονικά και σε πολύ μικρότερες δόσεις.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα