Αίγυπτος: Με σημαία του «Ισλαμικού Κράτους» οι ένοπλοι που επιτέθηκαν σε τέμενος στο Σινά

Στους 305 αυξήθηκε ο αριθμός των νεκρών από την επίθεση που σημειώθηκε την Παρασκευή σε τέμενος στο Βόρειο Σινά της Αιγύπτου.

Όπως μετέδωσε το κρατικό αιγυπτιακό πρακτορείο ειδήσεων MENA ανάμεσα στους νεκρούς περιλαμβάνονται 27 παιδιά, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 128.

Η σημαία του Ισλαμικού Κράτους

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αιγυπτιακής εισαγγελίας, οι ένοπλοι είχαν μια σημαία του Ισλαμικού Κράτους και ήταν 25 έως 30 στον αριθμό.

Οι ένοπλοι, μερικοί από τους οποίους φορούσαν μάσκες και στολές στρατιωτικού στυλ, περικύκλωσαν το τζαμί αποκλείοντας παράθυρα και την είσοδο και άνοιξαν πυρ στο εσωτερικό του με αυτόματα όπλα, προστίθεται στη δήλωση, στην οποία οι εισαγγελείς επικαλούνται την έρευνά τους και συνεντεύξεις με επιζώντες τραυματίες.

«Ο αριθμός τους ήταν μεταξύ 25 και 30, κρατούσαν τη σημαία του Νταές και πήραν θέσεις μπροστά από την πόρτα του τζαμιού και τα 12 παράθυρά του με αυτόματα τουφέκια», αναφέρεται στη δήλωση, στην οποία χρησιμοποιείται το αραβικό ακρωνύμιο του Ισλαμικού Κράτους.

«Θα απαντήσουμε με σφοδρότητα»

Η επίθεση σημειώθηκε χθες Παρασκευή στη διάρκεια της προσευχής στο τέμενος αλ Ράουντα στην πόλη Μπιρ αλ Άμπεντ. Στην περιοχή αυτή οι δυνάμεις ασφαλείας μάχονται με μια οργάνωση, παρακλάδι του Ισλαμικού Κράτους στην Αίγυπτο. Στη χώρα κηρύχθηκε τριήμερο πένθος.

Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι δεσμεύθηκε να απαντήσει «με σφοδρότητα» στην επίθεση αυτή.

«Οι ένοπλες δυνάμεις και η αστυνομία θα εκδικηθούν για τους μάρτυρές μας και θα αποκαταστήσουν την ασφάλεια και τη σταθερότητα (απαντώντας) με πυγμή πολύ σύντομα», δήλωσε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικού διαγγέλματος.

Το αιγυπτιακό παρακλάδι του ΙΚ εξαπολύει συχνά επιθέσεις εναντίον των δυνάμεων ασφαλείας στη χερσόνησο του Σινά, που συνορεύει με το Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας, αν και η συχνότητα και το εύρος έχουν μειωθεί την τελευταία χρονιά.

Οι τζιχαντιστές έχουν στραφεί στους αμάχους, επιτιθέμενοι όχι μόνο σε χριστιανούς και σουφιστές, αλλά και σε βεδουίνους στο Σινά, τους οποίους κατηγορούν ότι συνεργάζονται με τον αιγυπτιακό στρατό.

Τον Φεβρουάριο πολλοί χριστιανοί έφυγαν από την αλ Αρίς έπειτα από μια σειρά επιθέσεων εναντίον τους.

Πριν ένα χρόνο περίπου 100 χριστιανοί, κυρίως κόπτες, σκοτώθηκαν σε επιθέσεις εναντίον εκκλησιών ή άλλων στόχων στο Σινά και αλλού στην Αίγυπτο.

(Με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, AFP, Reuters)

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα