Ίντερ – ΑΕΚ 0-0 στην Ιταλία

Μια πολύ καλή ΑΕΚ κατάφερε να σταθεί ιδανικά απέναντι στην πανίσχυρη Ίντερ, αποσπώντας λευκή ισοπαλία, μέσα στην Ιταλία. Στα πρώτα 80 μάλιστα λεπτά, μπορούμε να πούμε ότι σχεδόν δεν απειλήθηκε, ενώ στο τελευταίο δεκάλεπτο, παίζοντας με πολλές αλλαγές, είχε έναν Ανέστη κάτω από τα δοκάρια της που επέτρεψε να παραβιασθεί η εστία του.

Η ΑΕΚ ξεκίνησε το παιχνίδι δείχνοντας ότι πρώτα από όλα ήθελε να διαφυλάξει  τα νώτα της και τα κατάφερε. Οι παίκτες του Δέλλα παίζοντας πολύ προσεκτικά και οργανωμένα στο πρώτο ημίχρονο δεν απειλήθηκαν ουσιαστικά από τον αντίπαλο τους που απλά είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά σίγουρα δεν μπορούσε να απειλήσει με αξιώσεις την εστία του Μπαρόχα. Βέβαια ούτε η ΑΕΚ δεν μπορούσε να απειλήσει, έχοντας απελπιστικά μόνο τον Αραβίδη, μέτριο τον Βάργκας και απλά καλό τον Μπαρμόζα.

Στο 31ο λεπτό ο Ικάρντι έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ που απέκρουσε δύσκολα ο Μπαρόχα και απομάκτυνη η άμυνα της Ένωσης και ακολούθηε ένα καλό σουτ του Μπαρμόζα που έφυγε ελάχιστα άουτ.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Δέλλας έριξε στο ματς τους Πλατέλα και Σοιλίδη, αντί των Βάργκας και Ντιτάκ, χωρίς να αλλάξει κάτι στα πλάνα του, αλλά από το 54ο λεπτό και μετά, η είσοδος και των Τζεμπούρ, Κρισάντους και Άρθο, έκανε αισθητά πιο επιθετική την ελληνική ομάδα.

Η ΑΕΚ και πάλι δεν απειλήθηκε από την Ίντερ μέχρι το 73 όταν ο Γιόβετιτς, ο καλύτερος των Ιταλών, επιχείρησε ένα σουτ το οποίο όμως έφυγε έξω από την εστία του Ανέστη. Στο 74 η ΑΕΚ βγήκε στην επίθεση, με τον Γκάλο να βγάζει μια ωραία σέντρα και τον Τζεμπούρ που πήρε την κεφαλιά από το ύψος της μικρής περιοχής, αλλά την έστειλε πάνω από τα δοκάρια του Χαντάνοβιτς. Στο αμέσως επόμενο λεπτό η Ίντερ απείλησε και πάλι με νέο σουτ του Γιόβετιτς που όμως πέρασε έξω από τα δοκάρια.

Στο τελευταίο 10λεπτο ο Δέλλας είχε αλλάξει σχεδόν όλη την ομάδα του, οι Ιταλοί δημιουργούσαν συνεχώς ευκαιρίες, αλλά η ΑΕΚ είχε κάτω από τα δοκάρια της τον Ανέστη, που σχεδόν κράτησε μόνος του το 0-0. Πιο σημαντικές οι ευκαιρίες από το σουτ του Κοντογκμπιά (82’), από το σούτ του Μανάι (83’), αλλά και το τετ α τετ του Μανάι (89’), αλλά ο Ανέστης δεν επέτρεψε την παραβίαση της εστίας του.

Τέλος στο 92’ η Ένωση έκλεψε την μπάλα, ο Κρισάντους έδωσε στον Γροντή αλλά αυτός δεν τελείωσε όπως έπρεπε την φάση.

Ίντερ (Ρομπέρτο Μαντσίνι): Χαντάνοβιτς, Ντ Αμπρόσιο (76 Ναγκατόμο), Μιράντα, Χουάν Χεσούς, Μουρίγιο, Μεδέλ (76 Μανάι), Μπρόζοβιτς, Γκνουκουρί, Γιόβετιτς, Κοντογκμπιά, Ικάρντι (55 Παλάσιο).

ΑΕΚ (Τραϊανός Δέλλας): Μπαρόχα (63 Ανέστης), Γκάλο (76 Φαγέ), Λαμπρόπουλος (83 Σβαρνάς), Τζανετόπουλος (54 Άρθο), Ντιντάκ (46 Σοιλέδης), Γιόχανσον (76 Γροντής), Σιμόες (76 Ζόριτς), Ανάκογλου (54 Κρισάντους), Βάργκας (46 Πλατέλας), Μπαρμπόζα (69 Βασιλαντωνόπουλος), Αραβίδης (54 Τζεμπούρ).

Κίτρινες: 43 Μεδέλ, 78 Μιράντα

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα