Ήρεμα εξελίσσεται η προεκλογική εκστρατεία στην τουρκική κοινότητα του Βελγίου για το δημοψήφισμα

Ήσυχα φαίνεται να εξελίσσεται η προεκλογική εκστρατεία στην τουρκική κοινότητα του Βελγίου για το τουρκικό δημοψήφισμα, καθώς δεν έχουν παρατηρηθεί εντάσεις πέραν των συνηθισμένων αντιπαραθέσεων.

Όπως αναφέρεται σε βέλγικες εφημερίδες, υψηλόβαθμα πολιτικά στελέχη της τουρκικής κοινότητας διαβεβαιώνουν πως δεν πρόκειται να σημειωθούν παρατράγουδα, ενώ θεωρούν πως δεν έχουν βάση οι ανησυχίες Βέλγων πολιτικών ότι μετά το ‘κυνήγι μαγισσών’ που εξαπέλυσε μετά το πραξικόπημα, η τουρκική κυβέρνηση θα επιχειρήσει ακόμα μια φορά να εξαγάγει στο Βέλγιο ένα αμιγώς εσωτερικό της πρόβλημα.

Σημειώνεται πάντως ότι το κόμμα N-VA (Συντηρητικοί Εθνικιστές) ετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση νόμου που θα απαγορεύει σε ξένους αξιωματούχους να κάνουν προεκλογική εκστρατεία σε βελγικό έδαφος.

Ωστόσο η πρωτοβουλία αυτή δεν δείχνει να συναντά πολλά ευήκοα ώτα, καθώς τόσο η αντιπολίτευση (Πράσινοι και Σοσιαλιστές) όσο και οι Φιλελεύθεροι και οι Χριστιανοδημοκράτες εμφανίζονται αντίθετοι επικαλούμενοι την ανάγκη προστασίας της ελευθερίας της έκφρασης. Εντούτοις ο επικεφαλής των Χριστιανοδημοκρατών βουλευτών Βερχεστράτεν κάλεσε εμφατικά τους τούρκους πολιτικούς «να μην κάνουν προεκλογική εκστρατεία εκτός Τουρκίας».

Κατά πόσον θα έλθει ή όχι ο Erdogan στο Βέλγιο για προεκλογική εκστρατεία διερωτάται, τέλος η εφημερίδα De Morgen στο κεντρικό της πρωτοσέλιδο, σημειώνοντας πως ήδη οι υποστηρικτές του στο Βέλγιο ετοιμάζουν μεγάλη φιέστα για τα τέλη Μαρτίου στην Γάνδη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα