Ήπιες μεταβολές στις ευρωαγορές

Ήπιες μεταβολές σημειώνουν οι χρηματιστηριακοί δείκτες στις ευρωαγορές, με τους επενδυτές να εστιάζουν στις ανακοινώσεις εταιρικών αποτελεσμάτων, ενώ παράλληλα στρέφουν το βλέμμα στην επικείμενη συνάντηση του Αμερικανού προέδρου Τραμπ με τον Ρώσο πρόεδρο Πούτιν στο Ελσίνκι.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 είναι σχεδόν αμετάβλητος (+0,03%) στις 385,23 μονάδες, ο DAX στη Φρανκφούρτη ενισχύεται 0,27% στις 12.577,46 μονάδες, ο CAC στο Παρίσι σημειώνει οριακή άνοδο 0,05% στις 5.435,33 μονάδες και ο FTSE στο Λονδίνο καταγράφει οριακά κέρδη 0,07% στις 7.666,25 μονάδες.

Στην Ασία, οι μετοχές δέχονται πιέσεις, μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για το κινεζικό ΑΕΠ, το οποίο αυξήθηκε 6,7% το δεύτερο τρίμηνο του έτους, επιβραδυνόμενο ελαφρώς σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο. Τα στοιχεία για το ΑΕΠ ήταν σύμφωνα με εκτιμήσεις, ωστόσο υπάρχουν ανησυχίες ότι τα επόμενα τρίμηνα μπορεί να επηρεαστούν αρνητικά από μια κλιμάκωση της εμπορικής διένεξης Πεκίνου – Ουάσινγκτον.

Οι επενδυτές θα παρακολουθήσουν στενά την πρώτη συνάντηση κορυφής που θα έχουν Πούτιν – Τραμπ στο Ελσίνκι. Την ίδια ώρα, Κινέζοι αξιωματούχοι θα έχουν συνομιλίες με την Ε.Ε., με τα ζητήματα του εμπορίου να βρίσκονται στο επίκεντρο.

Παράλληλα, στο πλαίσιο του νέου γύρου εταιρικών αποτελεσμάτων, οι Telekom Austria και η Ubisoft είναι μεταξύ των εταιρειών που δημοσιοποιούν τα οικονομικά τους αποτελέσματα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα