Site icon The Indicator

Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Με ήπιες μεταβολές και μικτά πρόσημα ξεκίνησαν οι ασιατικές μετοχές την εβδομάδα παρά το γεγονός ότι οι ανησυχίες γύρω από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας επέστρεψαν στον προσκήνιο μετά την ανακοίνωση της τελευταίας για επιβολή επιπλέον δασμών στα αμερικανικά προϊόντα. Συγκεκριμένα η Κίνα ανακοίνωσε την Παρασκευή πως ετοιμάζει νέους δασμούς που κυμαίνονται από 5% έως 25% σε αμερικανικές εισαγωγές αξίας 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έχασε τα αρχικά κέρδη και έκλεισε με πτώση 0,05% με τον δείκτη να διαμορφώνεται στις 22.514 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite σημειώνει πτώση 1,72%, ενώ ο Shenzhen Composite υποχωρεί με ποσοστό 2,16%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,7% μετά από πτωτικό κλείσιμο των πέντε τελευταίων συνεδριάσεων.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας καταγράφει πτώση 0,16% ενώ ο STI της Σιγκαπούρης ενισχύεται κατά 0,98%, Ο ASX/S&P 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,61% , ενώ ο NZ 50 της Νέας Ζηλανδίας κέρδισε 0,43%.

Στα εταιρικά νέα, η ιαπωνική Softbank Group Corp ανακοίνωσε αύξηση 49% στα λειτουργικά κέρδη α΄ τριμήνου, κυρίως λόγω της πώλησης της συμμετοχής της στην ινδική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Flipkart.

Exit mobile version