Ήπιες μεταβολές στις ασιατικές αγορές

Με ήπιες μεταβολές και μικτά πρόσημα ξεκίνησαν οι ασιατικές μετοχές την εβδομάδα παρά το γεγονός ότι οι ανησυχίες γύρω από τον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ-Κίνας επέστρεψαν στον προσκήνιο μετά την ανακοίνωση της τελευταίας για επιβολή επιπλέον δασμών στα αμερικανικά προϊόντα. Συγκεκριμένα η Κίνα ανακοίνωσε την Παρασκευή πως ετοιμάζει νέους δασμούς που κυμαίνονται από 5% έως 25% σε αμερικανικές εισαγωγές αξίας 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Στο ταμπλό, ο ιαπωνικός Nikkei έχασε τα αρχικά κέρδη και έκλεισε με πτώση 0,05% με τον δείκτη να διαμορφώνεται στις 22.514 μονάδες.

Στην ηπειρωτική Κίνα ο δείκτης Shanghai Composite σημειώνει πτώση 1,72%, ενώ ο Shenzhen Composite υποχωρεί με ποσοστό 2,16%.

Στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng ενισχύεται κατά 0,7% μετά από πτωτικό κλείσιμο των πέντε τελευταίων συνεδριάσεων.

Ο Kospi της Νότιας Κορέας καταγράφει πτώση 0,16% ενώ ο STI της Σιγκαπούρης ενισχύεται κατά 0,98%, Ο ASX/S&P 200 της Αυστραλίας σημείωσε άνοδο 0,61% , ενώ ο NZ 50 της Νέας Ζηλανδίας κέρδισε 0,43%.

Στα εταιρικά νέα, η ιαπωνική Softbank Group Corp ανακοίνωσε αύξηση 49% στα λειτουργικά κέρδη α΄ τριμήνου, κυρίως λόγω της πώλησης της συμμετοχής της στην ινδική εταιρεία ηλεκτρονικού εμπορίου Flipkart.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα