Ήπιες απώλειες στο χρηματιστήριο Αθηνών

Με ήπιες απώλειες κινείται σήμερα το Χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο προσπαθεί να βρει ρυθμό μετά από τη χθεσινή διόρθωση και να αποτιμήσει τις τελευταίες εξελίξεις τόσο σε επίπεδο τραπεζών όσο και σε επίπεδο αποτελεσμάτων των εισηγμένων.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει απώλειες 0,23% στις 665,40 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 4,3 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 2,6 εκατ. τεμάχια. Πτώση 0,20% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 1.755,86 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει απώλειες 0,54% στις 450,52 μονάδες.

Η αγορά βρίσκεται αντιμέτωπη με μία ακόμη ζώνη, η οποία δείχνει ιδιαιτέρως απαιτητική εάν πρώτα δεν “μαζέψει” δυνάμεις ρευστότητας. Πρόκειται για τις 668 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη και για τις 1.760 μονάδες για τον FTSE 25. Όπως μάλιστα αναφέρουν εγχώριοι αναλυτές, η πρόσφατη διάσπαση των 650 μονάδων, με την ολιγοήμερη παραμονή λίγο πριν το επίπεδο, θα αποτελέσει και πάλι τον οδηγό για το επόμενο σκαλοπάτι που θα πρέπει να διαπεράσει η αγορά, εάν θέλει να συνεχίσει τις καλές της επιδόσεις.

Έτσι δεν αποκλείεται να δούμε οι κινήσεις κατοχύρωσης των κερδών να συνεχίζονται, ειδικά σε τίτλους που είτε είχαν υπεραποδώσει είτε δείχνουν σημάδια κόπωσης. Αυτές, εάν δεν ασκήσουν σημαντικές πιέσεις στην αγορά θα ενισχύσουν τη ρευστότητά της, προκειμένου η αγορά να περάσει πάνω από τις 670 μονάδες.

Επίσης, η συμπεριφορά των τραπεζών στις επόμενες συνεδριάσεις είναι κρίσιμη, καθώς ο κλαδικός δείκτης βρίσκεται σε επαφή με τα πρώτα επίπεδα σημαντικών τεχνικών αντιστάσεων στη ζώνη των 460-480 μονάδων. Για να υπάρχουν ελπίδες βιώσιμης ανοδικής κίνησης πάνω από τις 690 μονάδες για τον Γενικό Δείκτη θα απαιτηθούν και οι ανάλογοι θετικοί καταλύτες που θα την τροφοδοτήσουν.

Βέβαια, σε αυτό το μοτίβο η αγορά θα δοκιμάσει τις αντοχές της, μετά μάλιστα και τα νέα στοιχεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που έδειξαν ότι οι θέσεις short αυξήθηκαν. Ειδικότερα, το Oceanwood αύξησε τη θέση του στην Alpha Bank στο 0,63%, από 0,50% προηγουμένως, ενώ στην Εθνική την αύξησε στο 0,78%, από 0,60% προηγουμένως. Την ίδια ώρα, το Marshall Wace “εμφανίστηκε” στην Πειραιώς, με ποσοστό 0,52%. Υπενθυμίζεται ότι το Oceanwood έχει ανοιχτή θέση στη Eurobank, όπως και το Lansdowne σε Πειραιώς, Alpha Bank και ΔΕΗ.

Στο ταμπλό τώρα, Aegean, ΓΕΚ Τέρνα και ΟΛΠ σημειώνουν απώλειες που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια πτωτικά κινούνται οι Ελλάκτωρ, Alpha Bank, Τέρνα Ενεργειακή, Πειραιώς, Eurobank, Grivalia, Βιοχαλκο, ΑΔΜΗΕ, Jumbo, Ελληνικά Πετρέλαια, Μυτιληναίος, Λάμδα, ΟΤΕ, ΕΧΑΕ και Coca Cola.

Στον αντίποδα, Motor Oil, Σαράντης, Τιτάν, ΔΕΗ, ΟΠΑΠ και Εθνική κινούνται σε θετικά εδάφη, χωρίς όμως καμία να κινείται πάνω από το +1%. Χωρίς μεταβολή είναι ο Φουρλής.

 

πηγή   capital.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα