Ήπια ανοδικά τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ήπια ανοδικά κινούνται σήμερα τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια ανακάμπτοντας από το χθεσινό πτωτικό τους κλείσιμο και ενώ η προσοχή των επενδυτών παραμένει στραμμένη στα εταιρικά αποτελέσματα.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 κινείται οριακά πάνω, ενώ ο Euro Stoxx 50 σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,3% .

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός Dax ενισχύεται κατά 0,23%, ο βρετανικός FTSE 100 κινείται οριακά κάτω και ο γαλλικός CAC σημειώνει άνοδο ύψους 0,1%. Στην Ελβετία ο SMI κερδίζει 0,3%.

Σε ανοδική τροχιά και η ευρωπεριφέρεια, με τον ισπανικό IBEX να ενισχύεται κατά 0,28%, τον ιταλικό FTSE MIB να σημειώνει κέρδη της τάξης του 0,33%, ενώ αντίθετα ο πορτογαλικός PSI υποχωρεί κατά 0,43%.

Στα εταιρικά νέα, την έκδοση επιπλέον χρέους ύψους 5 έως 7 δισ. δολαρίων σχεδιάζει η HSBC Holdings στο πρώτο εξάμηνο του 2018. Παράλληλα, η διεθνής τράπεζα ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει επαναγορές μετοχών “καθώς και όταν θα είναι κατάλληλο”.

Στο δ’ τρίμηνο η HSBC επέστρεψε στην προ φόρων κερδοφορία με κέρδη 2,3 δισ. δολαρίων από προ φόρων ζημιές της τάξης των 3,45 δισ. δολαρίων που είχε καταγράψει έναν χρόνο πριν. Η τράπεζα ανακοίνωσε συνολικό μέρισμα 51 σεντς ανά μετοχή για το 2017.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα αρνητικά πρόσημα κυριάρχησαν στα ασιατικά ταμπλό εν μέσω μιας ήσυχης σε γενικές γραμμές συνεδρίασης, καθώς το αμερικανικό χρηματιστήριο και πολλές ασιατικές αγορές παρέμειναν κλειστές την Δευτέρα λόγω αργίας. Τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν ο ιαπωνικός Nikkei και ο Kospi στη Νότια Κορέα, σημειώνοντας πτώση μεγαλύτερη του 1%. Κλειστές παρέμειναν σήμερα οι αγορές στην ηπειρωτική Κίνα, στην Ταϊβάν και το Βιετνάμ.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα