Ήπια ανοδικά με μικρά κέρδη ξεκινούν τον μήνα οι ευρωαγορές

Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, σημειώνουν σήμερα μικρά κέρδη με τους επενδυτές να επεξεργάζονται τα εταιρικά αποτελέσματα, ενώ εξακολουθούν να παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις πολιτικές εξελίξεις στις ΗΠΑ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος Donald Trump προέβη στην απομάκρυνση του Anthony Scaramucci από τη θέση του διευθυντή Επικοινωνίας του Λευκού Οίκου.

Το αίτημα για την απομάκρυνση του φέρεται να το έκανε ο νέος προσωπάρχης του Λευκού Οίκου, John Kelly.

Η απόφαση για την απομάκρυνση του Scaramucci έρχεται μόλις 10 ημέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του και στον απόηχο της συνέντευξης που έδωσε στο περιοδικό New Yorker στην οποία είχε επιτεθεί ανοιχτά κατά υψηλόβαθμων στελεχών και συνεργατών του Trump.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός European Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0.26%, ενώ ο Euro Stoxx 50 κινείται σταθεροποιητικά.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX καταγράφει οριακές απώλειες 0.09%, ο γαλλικός CAC κερδίζει 0.1%, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 σημειώνει κέρδη 0.48%. Στην Ελβετία ο SMI ενισχύεται κατά 0.4%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX ενισχύεται κατά 0.26%, ο ιταλικός FTSE MIB σημειώνει κέρδη 0.12% και ο πορτογαλικός PSI υποχωρεί κατά 0.18%.

Στα εταιρικά νέα, ξεχωρίζει η BP η μετοχή της οποίας ενισχύεται κατά 2.1% μετά την επιστροφή της εταιρείας σε κέρδη το β’ τρίμηνο που απέδειξε την ικανότητά της να δημιουργεί κεφάλαια ξανά, με ελαφρώς υψηλότερες πετρελαϊκές τιμές από ό,τι το προηγούμενο έτος και βαθιές περικοπές κόστους που έχουν αναδιαμορφώσει τον βρετανικό πετρελαϊκό κολοσσό.

Η ΒΡ ανακοίνωσε ότι τα κέρδη από το κόστος αντικατάστασης –μέτρηση παρόμοια με αυτή που ανακοινώνουν οι αμερικανικές πετρελαϊκές εταιρείες για τα κέρδη- διαμορφώθηκαν στα 553 εκατ. δολάρια για τη χρήση, σε σχέση με τις ζημιές των 2,2 δισ. δολαρίων πριν από ένα χρόνο.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα