Ήπια ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Ήπια ανοδικά κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τις αγορές να ενσωματώνουν τις σημαντικές απώλειες της Τετάρτης, στις οποίες βάρυνε το κλίμα έντασης του εμπορικού πολέμου ΗΠΑ – Κίνας.

Οι βασικοί κλάδοι και δείκτες κινούνται σε θετικό έδαφος ή παραμένουν στάσιμοι.

Οι αγορές επικεντρώνονται στην πορεία που θα λάβει η αντιπαράθεση Ουάσινγκτον – Πεκίνου στο ζήτημα των δασμών. Η Κίνα κατηγόρησε τις ΗΠΑ για “πρακτικές εκφοβισμού” και προειδοποίησε ότι θα λάβει αντίμετρα για τους επαπειλούμενους νέους αμερικανικούς δασμούς, χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει ποια θα είναι αυτά.

Ο πρόεδρος Τραμπ απειλεί να επιβάλει δασμούς 10% σε κινεζικά εισαγόμενα προϊόντα συνολικής αξίας 200 δισ. Δολαρίων.
Οι επενδυτές στην Ευρώπη αξιολογούν επίσης τη δεύτερη και τελευταία ημέρα των συνομιλιών στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, όπου και θα διαφανεί το κλίμα μεταξύ του Ντ. Τραμπ και των Ευρωπαίων συμμάχων του.

Στις 12 το μεσημέρι αναμένεται εξάλλου και η ανακοίνωση των επιπέδων του δείκτη βιομηχανικής παραγωγής στην Ευρωζώνη για τον μήνα Μάιο.

Στο ταμπλό, ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx600 κινείται ανοδικά κατά 0,25% στις 382,36 μονάδες, ενώ ο EuroStoxx 50 υποχωρεί οριακά κατά 0,05% στις 3.425,95.

Ο γερμανικός DAX κερδίζει 0,32% στις 12.455 μονάδες, με τον γαλλικό CAC να σημειώνει κέρδη 0,16% στις 5.362. Ο βρετανικός FTSE 100 παρουσιάζει άνοδο 0,28% στις 7.614 μονάδες.

Στην περιφέρεια, ο ιταλικός FTSE MIB παραμένει σταθερός, με οριακές απώλειες 0,02% στις 21.702 μονάδες, ενώ ο ισπανικός IBEX είναι επίσης “αμετακίνητος” στις 9.735.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα