Ήπια ανοδικά κινείται ο Γενικός Δείκτης στο Χρηματιστήριο Αθηνών

Το Χρηματιστήριο Αθηνών, κινείται σήμερα ήπια ανοδικά και χωρίς να “ξεφεύγει” από τη ζώνη των 830 μονάδων, με τον τζίρο του να παραμένει σε χαμηλά επίπεδα και πολύ συγκεντρωμένος σε ορισμένες μετοχές.

Ειδικότερα, ο Γενικός Δείκτης καταγράφει κέρδη 0,41% στις 831,26 μονάδες, ενώ ο τζίρος είναι στα 5 εκατ. ευρώ και ο όγκος στα 8,5 εκατ. τεμάχια. Άνοδο 0,29% καταγράφει και ο FTSE 25, στις 2.172,45 μονάδες, ενώ ο τραπεζικός δείκτης σημειώνει κέρδη 0,94% στις 1.078,60 μονάδες.

Η αγορά προσπαθεί να βρει καταλύτες, οι οποίοι όμως δεν εμφανίζονται ελέω της αυγουστιάτικης ραστώνης. Ακόμη και τα αποτελέσματα των εισηγμένων, τα οποία έδιναν στην εποχή κάποιο τόνο, όχι μόνο ανακοινώνονται με το σταγονόμετρο, αλλά και δεν έχουν να επιδείξουν κάποιο νέο στοιχείο που θα μπορούσε να βοηθήσει την αγορά. Μάλιστα, οι αναλυτές τα κρίνουν μέχρι τώρα ως “ουδέτερα”.

Έτσι, η αγορά θα περιμένει αύριο τα αποτελέσματα του Μυτιληναίου, ο οποίος θα ανακοινώσει τον πρώτο ισολογισμό μετά τον εταιρικό μετασχηματισμό το πρωί της Τετάρτης 9 Αυγούστου. Θα ακολουθήσει η Coca Cola το πρωί της Πέμπτης 10 Αυγούστου.

Επίσης, θα περιμένει τα μεσάνυχτα της Πέμπτης, όταν και είναι προγραμματισμένη η ανακοίνωση για την τριμηνιαία αναδιάρθρωση των δεικτών της Morgan Stanley, η οποία είθισται να έχει αλλαγές μόνο στις σταθμίσεις. Οι αλλαγές θα ισχύσουν με το κλείσιμο της 31ης Αυγούστου, ενώ δεν είναι βέβαιο εάν υπάρχει ελληνικό ενδιαφέρον.

Πάντως, όπως αναφέρουν χρηματιστηριακές πηγές στο Capital.gr, μόλις ολοκληρωθεί και το δεύτερο δεκαήμερο του Αυγούστου, οι εισηγμένες θα προχωρήσουν σε επιτάχυνση των προετοιμασιών για το ετήσιο roadshow της ΕΧΑΕ στο Λονδίνο, το οποίο θα διεξαχθεί 20 – 21 Σεπτεμβρίου.

Όλα δείχνουν ότι θα είναι μια εκδήλωση με αυξημένο ενδιαφέρον, ενώ η λίστα με το ενδεικτικό ενδιαφέρον των εταιριών που θα έχουν παρουσία στο Λονδίνο μέχρι στιγμής έχει 31 εγγραφές. Το αναμενόμενο είναι όσες εταιρίες θα έχουν παρουσία στο roadshow, θα φροντίσουν να έχουν επικαιροποιήσει τα στοιχεία σχετικά με την πορεία τους στο α’ εξάμηνο.

Στο ταμπλό τώρα, η Attica Bank, η Ελλάδα, τα Ελληνικά Πετρέλαια, η ΓΕΚ Τέρνα, η Πειραιώς, η Μυτιληναίος και η Τιτάν καταγράφουν κέρδη που ξεπερνούν το 1%, ενώ ήπια ανοδικά κινούνται οι Alpha Bank, ΕΧΑΕ, Φουρλής, Λάμδα, Aegean, ΑΔΜΗΕ, Βιοχαλκο, Σαράντης, Eurobank και Folli Follie.

Στον αντίποδα, η Grivalia σημειώνει απώλειες 1,11%, με τις ΟΤΕ, Jumbo, ΟΠΑΠ, Motor Oil, ΟΛΠ και ΔΕΗ να σημειώνουν μικρές απώλειες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα