Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές

Με μικρά κέρδη κινούνται τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στις συναλλαγές της Παρασκευής μετά τον τερματισμό των εμπορικών συνομιλιών ΗΠΑ – Κίνας χωρίς αποτέλεσμα και ενώ οι επενδυτές περιμένουν την ομιλία του επικεφαλής της Federal Reserve, Jerome Powell για την οικονομία και τη νομισματική πολιτική.

Οι συναντήσεις των αντιπροσωπειών των δύο μεγαλύτερων οικονομιών του πλανήτη ολοκληρώθηκαν χωρίς να σημειωθεί πρόοδος, οδηγώντας τους αναλυτές να εκφράσουν ανησυχίες για το ενδεχόμενο κλιμάκωσης της κρίσης με την επιβολή και νέων δασμών εκατέρωθεν.

Ένας νέος γύρος συνομιλιών των δύο πλευρών δεν έχει προγραμματιστεί, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, η κινεζική αντιπροσωπεία αναφέρθηκε στην πιθανότητα να μην πραγματοποιηθούν νέες διαπραγματεύσεις μέχρι τις ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου.

Στο ταμπλό ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx Europe 600 σημειώνει μικρά κέρδη 0,1% στις 383,75 μονάδες.

Ο γερμανικός DAX 30 κερδίζει 0,25% στις 12.398,75 μονάδες, ο γαλλικός CAC 40 ενισχύεται σε ποσοστό 0,1% στις 5.427,10 μονάδες, ενώ ο FTSE 100 σημειώνει οριακά κέρδη 0,05% στις 7.565,22 μονάδες.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον θα στραφεί αργότερα σήμερα στην ομιλία του επικεφαλής της Fed, Jerome Powell στο ετήσιο συμπόσιο της κεντρικής τράπεζας στο Jackson Hole η οποία αποκτά ιδιαίτερη σημασία μετά τις επικριτικές δηλώσεις του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ στην αρχή της εβδομάδας για τις αυξήσεις των επιτοκίων που έχει πραγματοποιήσει τους τελευταίους μήνες η τράπεζα.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα