Ήπια άνοδος στις ευρωαγορές με το βλέμμα στις πολιτικές εξελίξεις

Ήπια κέρδη καταγράφουν στις συναλλαγές της Τρίτης τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, με τους επενδυτές να παρακολουθούν τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις στην Ευρωζώνη.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 ενισχύεται κατά 0,05% στις 391,60 μονάδες.

Στους επιμέρους δείκτες, ο γερμανικός DAX υποχωρεί κατά 0.12%, ο γαλλικός CAC κινείται σταθεροποιητικά, ενώ ο βρετανικός FTSE 100 κινείται στο -0,01%.

Στην περιφέρεια, ο ισπανικός IBEX υποχωρεί κατά 0,03%, ο ιταλικός FTSE MIB χάνει 0,08% και ο πορτογαλικός PSI σημειώνει οριακές απώλειες.

Στο πολιτικό μέτωπο, οι μετοχές της Ισπανίας θα βρεθούν στο επίκεντρο της επενδυτικής προσοχής μετά και την απόφαση ισπανικού δικαστηρίου τη Δευτέρα να τεθούν υπό κράτηση οι ηγέτες δύο εκ των σημαντικότερων αυτονομιστικών οργανώσεων της Καταλονίας. Στο μεταξύ, ο Πρόεδρος της Καταλονίας Carles Puidgemont απέτυχε να απαντήσει στο τελεσίγραφο της Ισπανίας να ξεκαθαρίσει εάν θα κηρύξει επίσημα ανεξαρτησία.

Στο μέτωπο της οικονομίας, αναμένονται σήμερα οι ομιλίες δύο αξιωματούχων της ΕΚΤ, με τον αντιπρόεδρο Vitor Constantio να συμμετέχει σε συνέδριο για τη χρηματοοικονομική σταθερότητα στην Πορτογαλία.

Στις επιχειρηματικές εξελίξεις, η ελβετική εταιρεία πολυτελών ειδών Richemont SA ανακοίνωσε ότι τα κέρδη α΄ εξαμήνου αναμένεται να εμφανίσουν ισχυρή αύξηση.

Η Remy Cointreau ανακοίνωσε ότι αυξήθηκαν οι πωλήσεις της στο β΄ τρίμηνο, κυρίως λόγω των ισχυρών επιδόσεων στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού. Η γαλλική εταιρεία ποτών ανακοίνωσε κατέγραψε πωλήσεων 304,1 εκατ. ευρώ για το τρίμηνο που έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, υψηλότερα κατά 3,2% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα