Ήπειρος: Κατολισθήσεις, κλειστοί δρόμοι και πλημμύρες από την κακοκαιρία

Οι έντονες βροχοπτώσεις έχουν επηρεάσει το σύνολο σχεδόν του οδικού δικτύου – Πλημμύρισαν εκτάσεις στη Θεσπρωτία και υπερχείλισε ο Αχέροντας

Σοβαρά προβλήματα έχει προκαλέσει η κακοκαιρία στην Ήπειρο το τελευταίο 24ωρο. Από την έντονη βροχόπτωση επηρεάστηκε το σύνολο σχεδόν του οδικού δικτύου.

Οι υπηρεσίες της Πολιτικής Προστασίας δίνουν μάχη να ανοίξει η πρόσβαση σε πολλά σημεία από τις κατολισθήσεις.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, πολλές εκτάσεις στη Θεσπρωτία πλημμύρισαν, ενώ αρκετά προβλήματα υπήρξαν στην περιοχή του Φαναρίου από υπερχείλιση του Αχέροντα.

Καθίζηση σημειώθηκε στο κέντρο της Παραμυθιάς. Πιθανόν, στο σημείο υπήρχε υπόγεια σπηλαίωση που υποχώρησε μετά τις μεγάλες ποσότητες νερού. Δρόμοι  έκλεισαν από κατολισθήσεις και μεταφορά φερτών υλικών.

Από κατολισθήσεις και καταπτώσεις έκλεισε ο δρόμος στη Δαφνωτή, όπως και στην Λαγκάδα Κόνιτσας, όπου το ποτάμι πλημμύρισε και μετέφερε τόνους από χώματα και πέτρες.

Κλειστή είναι η παλιά εθνική οδός Ιωαννίνων Κοζάνης στο 102ο χιλιόμετρο από κατολίσθηση που σημειώθηκε στο συγκεκριμένο σημείο. Μεγάλες κατολισθήσεις έχουν σημειωθεί ακόμη στο Βρυσοχώρι, στα Άρματα και το Δίστρατο και στη Σάρα στο δρόμο Μηλιάς- Κρανιάς Γρεβενών.

Κάτω από τα νερά βρίσκεται για μία ακόμη φορά το παράπλευρο δίκτυο της Εγνατίας στη Δημοτική Ενότητα Παμβώτιδας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα