Ήλθε η ώρα της αλήθειας για την τύχη της συγκυβέρνησης

Η Κυριακή 13 Ιανουαρίου είναι πολύ πιθανό να σηματοδοτήσει το τέλος της συγκυβέρνησης μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ μετά από τρία χρόνια, τρεις μήνες και 24 μέρες. Κατά τη διάρκεια της σημερινής συνάντησης Τσίπρα -Καμμένου προγραμματισμένης για τις 10:30 στο Μαξίμου, ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ αναμένεται εκτός συγκλονιστικού απροόπτου, το οποίο ωστόσο δεν μπορεί με μαθηματικούς όρους να αποκλειστεί, να ανακοινώσει την απόφασή του να αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα.

Ο Πάνος Καμμένος, διαβεβαιώνουν καλά πληροφορημένες πηγές, θα άρει την εμπιστοσύνη του και θα ζητήσει από τον Πρωθυπουργό ν’ απομακρύνει όλους τους βουλευτές των ΑΝΕΛ οι οποίοι έχουν θέσεις υπουργών και υφυπουργών, αίτημα το οποίο κατά πάσα πιθανότητα, θα γίνει αποδεκτό από τον Αλέξη Τσίπρα.

Μπορεί, βέβαια το αίτημα αυτό να μην γίνει αποδεκτό από τους ίδιους τους υπουργούς και υφυπουργούς των ΑΝΕΛ, όπως άλλωστε κάποιοι είχαν διαμηνύσει στον Πάνο Κάμμένο στην τελευταία συνεδρίαση της ΚΟ των ΑΝΕΛ, η οποία δεν ολοκληρώθηκε ποτέ. Σε αυτή την περίπτωση κανείς δεν γνωρίζει την αντίδραση Καμμένου.

Σε κάθε περίπτωση , εντός της ημέρας θα αποσταλεί προς τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση επιστολή αιτήματος διεξαγωγής ψηφοφορίας για λήψη ψήφου εμπιστοσύνης από την ολομέλεια της Βουλής, διαδικασία η οποία αναμένεται να ξεκινήσει την προσεχή Τρίτη.

Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι διάχυτη η βεβαιότητα ότι ο Αλέξης Τσίπρας θα συγκεντρώσει τις 151 απαιτούμενες ψήφους. Το σύνολο αυτό προκύπτει από τους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, την Κατερίνα Παπακώστα, τον Θανάση Παπαχριστόπουλο, τον Κώστα Ζουράρι, την Έλενα Κουντουρά, τον Βασίλη Κόκκαλη και τον Σπύρο Δανέλλη.

Έτσι, εφόσον επιβεβαιωθεί το παραπάνω σενάριο, ο Αλέξης Τσίπρας θα προχωρήσει στη συνέχεια στον απαιτούμενο ανασχηματισμό της κυβέρνησης,εφόσον βέβαια έχουν αποσυρθεί οι υπουργοί των ΑΝΕΛ, ο οποίος θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι να έρθει στη Βουλή η πρόταση για επικύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Υπενθυμίζουμε, τέλος, πως ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα παραχωρήσει αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα συνέντευξη Τύπου στις 12:30 σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Το indicator.gr θα βρίσκεται κατά τη διάρκεια της ημέρας στην καρδιά των εξελίξεων και θα ενημερώνει σχετικά, άμεσα και έγκυρα τους αναγνώστες του.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα