Έως τις 21 Ιανουαρίου η ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο για τη συμφωνία του Brexit

Το βρετανικό κοινοβούλιο θα ψηφίσει επί της συμφωνίας του Brexit τον Ιανουάριο, μετά την αναβολή της ψηφοφορίας η οποίας ήταν προγραμματισμένη για την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, ανακοίνωσε η βρετανική κυβέρνηση. Όπως επιβεβαίωσε αργότερα εκπρόσωπος της Τ. Μέι,η ψηφοφορία θα λάβει χώρα πριν τις 21/1/2019.

Η ψηφοφορία στο βρετανικό κοινοβούλιο για την έγκριση της Συμφωνίας Αποχώρησης θα διεξαχθεί σίγουρα πριν από τις 21 Ιανουαρίου, δήλωσε σήμερα μια εκπρόσωπος της Βρετανίδας πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Η εκπρόσωπος επιβεβαίωσε ότι η ψηφοφορία αυτή δεν πρόκειται να γίνει πριν από τα Χριστούγεννα αλλά “θα συμβεί όσο το δυνατόν συντομότερα” μετά την επανέναρξη των εργασιών της Βουλής των Κοινοτήτων και “προφανώς πριν από την 21η Ιανουαρίου”.

Η Βουλή διακόπτει τις εργασίες της για τις εορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς μέχρι τις 7 Ιανουαρίου.

Πολλοί βουλευτές ζητούσαν η ψηφοφορία για την συμφωνία του Brexit να διεξαχθεί την επόμενη εβδομάδα, πριν από τις διακοπές, αλλά τέτοια διαδικασία δεν έχει προβλεφθεί στην ημερήσια διάταξη που δημοσιεύθηκε στο Twitter από την υπουργό αρμόδια για τις σχέσεις με το Κοινοβούλιο Άντρεα Λίντσομ.

Απέναντι στην προοπτική συντριπτικής ήττας, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι ανακοίνωσε την Δευτέρα, την τελευταία στιγμή, την αναβολή της ψηφοφορίας και υποσχέθηκε ότι θα θέσει την συμφωνία υπό την έγκριση των βουλευτών μέχρι τις 21 Ιανουαρίου.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα