Έως τέλος Νοεμβρίου η πώληση των εργοστασίων της ΕΒΖ στη Σερβία

evz-zaxarh2-thumb-largeΈως το τέλος του τρέχοντος μήνα πρόκειται να προκηρυχθεί ο διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός για την πώληση των εργοστασίων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ που βρίσκονται στη Σερβία, γνωστοποίησε στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο διευθύνων σύμβουλος της ΕΒΖ, Παντελής Μανής, ενώ επισήμανε ότι το 2017 η εταιρεία αναμένεται να γυρίσει στα κέρδη μετά από «πολλά χρόνια ζημιών».

Το ελάχιστο τίμημα που θα πρέπει κάποιος να καταβάλλει προκειμένου να αποκτήσει τις δύο κερδοφόρες μονάδες της εταιρείας στη Σερβία είναι το ποσό των 25 εκατ. ευρώ, όπως διευκρίνισε στο Πρακτορείο ο ίδιος, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση, υπογράμμισε: «Αναγνωρίζω και σέβομαι τις ενστάσεις ορισμένων με την εξέλιξη της συγκεκριμένης διαδικασίας, αλλά βασικός στόχος μας είναι η συνέχιση λειτουργίας της βιομηχανίας και η διατήρηση των εργοστασίων της εντός συνόρων».

Συμπλήρωσε δε ότι με την πώληση των εργοστασίων της εταιρείας στη Σερβία, η ΕΒΖ θα πάρει “ανάσα” από τις δανειακές της υποχρεώσεις και έτσι θα καταστεί εφικτή η ολοκλήρωση των σχεδίων που έχουν τεθεί, ώστε η ΕΒΖ να διεθνοποιηθεί, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα την αποκατάσταση της “χαμένης” αξιοπιστίας της, τόσο με τους συνεργάτες της, όσο και με τους παραγωγούς.

Εκφράζοντας την αισιοδοξία του για το μέλλον της εταιρείας, ο κ. Μανής υπογράμμισε ότι του επιχειρησιακού σχεδίου που έχει εκπονηθεί από την πιστώτρια τράπεζα, επιτυγχάνεται η αναδιάρθρωση και εξέλιξη της βιομηχανίας.

Από εκεί και πέρα, μέσα στις αμέσως επόμενες ημέρες στελέχη της ΕΒΖ πρόκειται να ξεκινήσουν περιοδεία σε περιοχές της Βόρειας Ελλάδας, προκειμένου να ενημερωθούν οι συνεργάτες της εταιρείας για την προοπτική και το μέλλον της, για τα σχέδια που γίνονται, αλλά και για την πορεία των πληρωμών, ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Μανής. Οι περιοχές “στόχος” είναι οι εξής: Λάρισα, Πλατύ Ημαθίας, Κοζάνη, Σέρρες και Ορεστιάδα.

«Μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους εκτιμώ ότι θα καταφέρουμε να αποπληρώσουμε τις περσινές οφειλές μας προς τους τευτλοπαραγωγούς, υπολογίζονται σε 1,5 εκατ. ευρώ, και μάλιστα από το ταμείο της βιομηχανίας», υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «θέλουμε τους συνεργάτες μας συμμάχους στην προσπάθεια που καταβάλλουμε για να βγει και πάλι μπροστά και δυναμικά η ΕΒΖ, εντός και εκτός ελληνικών συνόρων».

Αναφερόμενος στην φετινή καμπάνια, ο κ. Μανής επισήμανε ότι «παρά τα προβλήματα που υπήρχαν, πήγε πολύ καλά και σημειώθηκε και αύξηση περίπου 30% στην παραγωγή. Η φετινή παραγωγή ανήλθε σε 32.000 τόνους ζάχαρης, έναντι 24.000 τόνων πέρυσι και ευελπιστούμε να πάμε ακόμα καλύτερα το 2017».

«Αν βρεθεί τρόπος να μας εγγυηθούν ότι θα πληρωνόμαστε και δεν θα ζούμε με το άγχος αν θα πάρουμε τα λεφτά μας, ο στόχος των 200.000 στρεμμάτων καλλιέργειας με τεύτλα είναι πλήρως επιτεύξιμος», υπογράμμισε από την πλευρά του ο πρόεδρος των τευτλοκαλλιεργητών Κεντρικής Μακεδονίας, Παύλος Μπογιαννίδης. «Η καλλιέργεια τεύτλων είναι κερδοφόρα για τον αγρότη και εφόσον θα είναι εξασφαλισμένο ότι δεν θα χάσουμε τα λεφτά μας, δεν βλέπω τον λόγο να μην γίνουμε και πάλι 8.000 καλλιεργητές, όπως ήμασταν το 2009 και τώρα απομείναμε 4.000», προσέθεσε.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα