Έχασαν οι αντάρτες τον έλεγχο στο βορειοανατολικό Χαλέπι

vomvardismos_toyrkias_syria_0Την στρατηγικής σημασίας συνοικία αλ Σάχουρ του ανατολικού Χαλεπιού κατέλαβε σήμερα ο συριακός στρατός, συνεχίζοντας την προέλασή του στην πόλη, γεγονός που έχει αναγκάσει τους Σύρους αντάρτες να εγκαταλείψουν το ένα τρίτο των ανταρτοκρατούμενων περιοχών τις τελευταίες ημέρες.

Πλέον οι αντάρτες έχουν χάσει τον έλεγχο ολόκληρου του βορειοανατολικού Χαλεπιού, καθώς ο στρατός έχει καταλάβει τις συνοικίες αλ Σάχουρ, Χαϊντριγέ και Σέιχ Χοντρ, ενώ οι κουρδικές δυνάμεις έθεσαν υπό τον έλεγχό τους τη συνοικία Σέιχ Φάρες.

«Πρόκειται για τη μεγαλύτερη ήττα της αντιπολίτευσης στο Χαλέπι από το 2012», δήλωσε ο διευθυντής του Συριακού Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Ράμι Αμπντέλ Ραχμάν. «Η αντιπολίτευση έχει χάσει περισσότερο από το ένα τρίτο της περιοχής που έλεγχε στο Χαλέπι στη διάρκεια της μεγάλης επιχείρησης» του συριακού στρατού, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, από τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή σχεδόν 10.000 άμαχοι έχουν εγκαταλείψει το ανατολικό Χαλέπι. «Είναι η πρώτη έξοδος αυτού του μεγέθους από το ανατολικό Χαλέπι» εδώ και τέσσερα χρόνια, τόνισε ο Αμπντέλ Ραχμάν.

Η ήττα αυτή των Σύρων ανταρτών είναι η μεγαλύτερη που έχουν υποστεί μετά την έναρξη στις 15 Νοεμβρίου της επιχείρησης του συριακού στρατού για την ανακατάληψη του συνόλου του Χαλεπιού, της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Συρίας, που στη διάρκεια της σύγκρουσης έχει αναχθεί σε προπύργιο των εξεγερμένων.

Οι ανατολικές συνοικίες της πόλης, όπου ζουν περίπου 250.000 άνθρωποι, βρίσκονται περικυκλωμένες εδώ και τέσσερις μήνες από τον στρατό και αποτελούν στόχο σφοδρών βομβαρδισμών εδώ και 13 ημέρες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα