«Έφυγε» σε ηλικία 81 ετών ο δημοσιογράφος Στάμος Ζούλας

«Έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 81 ετών ο επί σειρά ετών αρθρογράφος και πρώην διευθυντής της εφημερίδας «Καθημερινή», Στάμος Ζούλας.

Γεννήθηκε το 1937 και σπούδασε πολιτικές επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Μπήκε στη δημοσιογραφία το 1955, σε ηλικία μόλις 18 ετών, και συγκεκριμένα στην «Καθημερινή» στην οποία εργάστηκε για περισσότερα από 60 χρόνια.

Πολιτικός συντάκτης από το 1977, αρχισυντάκτης από το 1981, διευθυντής της εφημερίδας από το 1996 ως το 2002, σύμβουλος εκδόσεως και αρθρογράφος της μέχρι πριν από δυο χρόνια.

Ανέλαβε διευθυντής της εφημερίδας «Βραδυνή», από την οποία αποχώρησε όταν εξαγοράστηκε από τον Γ. Κοσκωτά λόγω διαφωνίας του με τον νέο εκδότη στην πολιτική γραμμή της εφημερίδας.

Διετέλεσε ιδρυτικό στέλεχος του πρώτου δημοτικού ραδιοφωνικού σταθμού «Αθήνα 9,84», στον οποίο υπήρξε για ένα διάστημα και διευθυντής.

Το 1977 ανέλαβε την παρουσίαση της πρώτης εβδομαδιαίας πολιτικής εκπομπής της ΕΡΤ με τίτλο «Η εβδομάδα που πέρασε», ενώ κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής του διαδρομής αρθρογράφησε σε πολλά περιοδικά και ημερήσιες εφημερίδες (Ελευθεροτυπία, Επίκαιρα, Ενα, Ναυτεμπορική κ.ά).

Επί δύο θητείες διετέλεσε πρόεδρος του Δευτεροβάθμιου Πειθαρχικού Συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ.

Ο Στάμος Ζούλας ήταν πατέρας του Κωνσταντίνου Ζούλα, δημοσιογράφου και διευθυντή του Γραφείου Τύπου της ΝΔ.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα