Έτοιμος να δώσει χάρη στον Μάναφορτ εμφανίζεται ο Τραμπ

Σύμβουλοι του Ντόναλντ Τραμπ εκφράζουν φόβους ότι ο Αμερικανός πρόεδρος θα δώσει χάρη στον πρώην επικεφαλής του προεκλογικού επιτελείου του, τον Πολ Μάναφορτ, καθώς σε πρόσφατα σχόλιά του τον χαρακτήρισε θύμα ενός “κυνηγιού μαγισσών”, δηλαδή της έρευνας που διεξάγει ο ειδικός εισαγγελέας Ρόμπερτ Μιούλερ. Ο Μάναφορτ κρίθηκε ένοχος στις αρχές της εβδομάδας για φορολογικά και άλλα οικονομικής φύσης αδικήματα.

Ο Μάναφορτ είχε μπει στο στόχαστρο του Μιούλερ ο οποίος ερευνά την πιθανή αθέμιτη σύμπραξη του προεκλογικού επιτελείου του Τραμπ με τη Ρωσία. Τα αδικήματα για τα οποία καταδικάστηκε ωστόσο δεν σχετίζονται με την υπόθεση αυτή.

Οι σύμβουλοι του Τραμπ εκτιμούν ότι ο πρόεδρος θα απονείμει τη χάρη, μολονότι οι δικηγόροι και άλλοι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου δηλώνουν ότι τον έχουν πείσει να μην το κάνει, σύμφωνα με το Politico που επικαλείται νυν και πρώην κυβερνητικούς αξιωματούχους.

“Ο Τραμπ το ετοιμάζει. Αποκαλεί την έρευνα κυνήγι μαγισσών και λέει ότι αυτό δεν θα συνέβαινε ποτέ σε έναν σύμβουλο της Χίλαρι Κλίντον” είπε στον ιστότοπο ένα πρώην στέλεχος της προεκλογικής εκστρατείας του.

Ο Νιουτ Γκίνγκριτς, ο πρώην πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων και νυν μέλος μιας άτυπης ομάδας εξωτερικών συμβούλων του Τραμπ, είπε επίσης στο Politico ότι ο πρόεδρος δεν θα έπρεπε να δώσει χάρη στον Μάναφορτ επειδή οι κατηγορίες για τις οποίες καταδικάστηκε ο τελευταίος δεν τον αφορούν.

Ο ίδιος και άλλοι σύμβουλοι, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ  προσπαθούν να πείσουν τον Τραμπ να μην προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση πριν από τις εκλογές του Νοεμβρίου. Εκτιμούν ότι θα μπορούσε να γυρίσει μπούμερανγκ και να θεωρηθεί ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος προσπαθεί να συνάψει μια ανταποδοτική συμφωνία με τον πρώην επικεφαλής του επιτελείου του ο οποίος ενδέχεται να είναι μάρτυρας στις έρευνες για την ανάμιξη της Ρωσίας στις προεδρικές εκλογές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα