Έτοιμος για πόλεμο ο Τραμπ: Στέλνουμε πανίσχυρη αρμάδα στη Βόρεια Κορέα

Βήμα πίσω από τη ρητορική του που έχει προκαλέσει ανησυχία στην περιοχή της Κορέας, δεν έκανε ο Αμερικανός Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ σε συνέντευξή του στο Fox News.

Λίγες ώρες μεα το tweet του ότι η Πιονγιάνγκ «πάει γυρεύοντας για προβλήματα», ο Τραμπ είπε στο Fox πως «στέλνουμε μια αρμάδα. Μια πανίσχυρη αρμάδα στην περιοχή. Έχουμε υποβρύχια. Πολύ δυνατά. Πολύ πιο ισχυρά από το αεροπλανοφόρο, σας λέω. Και έχουμε τους καλύτερους στρατιωτικούς» είπε ο Αμερικανός πρόεδρος, χωρίς, όμως να αποκαλύψει ακριβώς τις σκέψεις του για τη Βόρειο Κορέα. Εμεινα απλά στο αινιγματικό «ποτέ δεν ξέρει κανείς, ξέρετε εσείς. Δεν μιλώ για τον στρατό».

Κληθείς να απαντήσει αν θεωρεί τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας πνευματικά ασταθή, ο Τραμπ εμφανίστηκε λίγο πιο διπλωμάτης απαντώντας ότι «δεν ξέρω, δεν τον ξέρω. Αυτό που ξέρω είναι ότι κάνει το λάθος πράγμα».

Σημειώνεται ότι νωρίτερα ο Αμερικανός Πρόεδρος, απαντώντας στον ΥΠΕΞ της Β.Κορέας ότι η Κορέα είναι έτοιμη ακόμη και για πόλεμο έγραψε στο Twitter: «Εξήγησα στον πρόεδρο της Κίνας ότι η εμπορική συμφωνία με τις ΗΠΑ θα είναι πολύ καλύτερη γι’ αυτούς (το Πεκίνο), αν επιλύσουν το πρόβλημα της Βόρειας Κορέας!Η Βόρεια Κορέα “πάει γυρεύοντας” για προβλήματα. Αν η Κίνα αποφασίσει να βοηθήσει, αυτό θα είναι θαυμάσιο. Αν όχι, θα λύσουμε το πρόβλημα χωρίς αυτούς! ΗΠΑ».

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα