Έτοιμη η κυβέρνηση για την σύγκρουση κορυφής στη Βουλή για τα μέτρα

Στην έλλειψη σχεδιασμού για την επόμενη μέρα  μετά το κλείσιμο της αξιολόγησης  αλλά και στην εσωστρέφεια που δημιουργήθηκε στην  ΝΔ εξ αιτίας της έλλειψης αφηγήματος αποδίδει  η κυβέρνηση τον εκνευρισμό που υπάρχει στο κόμμα  της  αξιωματικής αντιπολίτευσης.   Οι συνεργάτες του  πρωθυπουργού εμφανίζονται να παρακολουθούν με πραγματική περιέργεια τις κινήσεις του προέδρου της  αξιωματικής αντιπολίτευσης  καθώς όπως λένε δεν είναι δυνατόν στα σχέδια της ΝΔ να μην υπάρχει σοβαρό εναλλακτικό σενάριο  πέρα από τις εκλογές και να φτάνει σήμερα  στο σημείο να ρίχνει «τουφεκιές στον αέρα για την δημιουργία και μόνο εντυπώσεων. »   «Η αξιωματική αντιπολίτευση μοιάζει να είναι ζαλισμένη και να μην ξέρει που βρίσκεται έλεγαν στα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΚΑ κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης. Είναι τουλάχιστον αστείο να ζητάνε εδώ και μήνες εκλογές και να μην  έχουν σκεφτεί την επόμενη κίνηση μετά το κλείσιμο της  αξιολόγησης.
Οι ίδιοι άνθρωποι επισημαίνουν ότι οι καθημερινές πλέον εμφανίσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σε ραδιόφωνα και τηλεοράσεις   περισσότερα προβλήματα δημιουργούν στον πρόεδρο της ΝΔ παρά του στρώνουν τον  δρόμο για την επόμενη μέρα. Είναι άλλωστε ενδεικτική η αντίδραση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού στην χθεσινή συνέντευξη του Προέδρου της ΝΔ σε ραδιοφωνικό σταθμό.   «Ο κ. Μητσοτάκης τελικά δεν βγήκε σε “πρωινάδικο”, όπως είχαμε προβλέψει προχθές, αλλά σε πρωινή ραδιοφωνική εκπομπή για να καταγγείλει ότι ο ΠΑΟΚ κέρδισε με “πέτσινο” γκολ στον προχθεσινό τελικό του κυπέλλου Ελλάδας ανέφερε το Μέγαρο Μαξίμου . Το γαρ πολύ της απελπισίας γεννά παραφροσύνη. Άντε και στην Αθλητική Κυριακή ή στη Δίκη της Δευτέρας!»
Παράλληλα οι συνεργάτες του  πρωθυπουργού μιλούν για σχέδιο απαξίωσης της ΕΡΤ από την πλευρά της ΝΔ σχέδιο όμως το οποίο είναι έωλο και χωρίς κανένα υπόβαθρο. Φέρνουν μάλιστα ως παράδειγμα την πρόσφατη ιστορία που δημιουργήθηκε μετά την αναφορά του δημοσιογράφου της ΕΡΤ Νίκου Αγγελίδη για  στην εκλογή Μακρόν και τονίζουν ότι εάν πράγματι η ΝΔ εννοεί την καταγγελία της είναι επικίνδυνη  γιατί θέλει να επαναφέρει στην δημοσιογραφία τις αντιδημοκρατικές τακτικές εάν πάλι παραπλανήθηκε από το τουιτ του Σταύρου Θεοδωράκη είναι ακόμα πιο επικίνδυνη αφού προκειμένου  να κάνει κρητική υιοθετεί άκριτα ανακριβή γεγονότα

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα