Έρχονται φοροελαφρύνσεις και κοινωνικές δαπάνες ύψους 3,5 δισ. ευρώ!

«Δημοσιονομικό χώρο» για στοχευμένες φορολογικές ελαφρύνσεις και κοινωνικές δαπάνες συνολικού ύψους 1,8% του ΑΕΠ ή 3,5 δισ. ευρώ θα προβλέπει το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2019 – 2022.

Την εξέλιξη αυτή προανήγγειλαν χθες τόσο το υπουργείο Οικονομικών όσο και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης, ο οποίος μιλώντας στο επενδυτικό συνέδριο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών με τίτλο «Σχεδιάζουμε το μέλλον με επενδύσεις: Κερδίζουμε στον διεθνή ανταγωνισμό με πρακτικές λύσεις», ανέφερε πως αυτός ο «δημοσιονομικός χώρος» των 3,5 δισ. ευρώ είναι ένας από τους πυλώνες του αναπτυξιακού σχεδίου της κυβέρνησης που θα παρουσιαστεί την προσεχή Παρασκευή στο άτυπο Eurogroup της Σόφιας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα μέτρα ύψους 3,5 δισ. ευρώ θα κατατμηθούν στην επόμενη τετραετία, ωστόσο το βασικό τους κομμάτι θα εμπροσθοβαρές ήτοι θα αφορά σε παρεμβάσεις που θα ληφθούν για το 2019, το οποίο είναι και εκλογικό έτος.

 

Αξίζει να σημειωθεί πως τα στοιχεία που έδωσαν χθες στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή και η Eurostat για τα δημοσιονομικά δεδομένα της Ελλάδος δείχνουν πως η Ελλάδα την τελευταία διετία έχει παρουσιάσει τεράστια πρόοδο .

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα