Έρχεται η μεγαλύτερη τεχνητή παραλία στην Ευρώπη

Ποιο Ντουμπάι, ποια Σαουδική Αραβία και ποια Κίνα να σας εντυπωσιάσουν όταν βρίσκεται στα «σκαριά» η μεγαλύτερη τεχνητή παραλία της Γηραιάς Ηπείρου; Πλέον οι Ευρωπαίοι δεν θα ξενιτεύονται για να θαυμάσουν το μεγαλείο της ανθρώπινης δημιουργίας αφού θα έχουν την πολυτέλεια να απολαύσουν μια τέλεια απομίμηση της φύσης, εντός των «τειχών» τους.

Αν πάλι αναρωτιέστε σε ποια χώρα πέφτει ο «κλήρος» θα ξαφνιαστείτε, αφού δεν πρόκειται για κάποιο βόρειο κράτος, αλλά για μια μεσογειακή χώρα που έτσι και αλλιώς φημίζεται για τις παραλίες της. Ο λόγος για την Ισπανία, η οποία μέσα στα επόμενα τρία χρόνια θα μπορεί να καυχιέται για την μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τεχνητή παραλία. Η εν λόγω κίνηση αναμένεται να δώσει περεταίρω ώθηση στην ανταγωνιστικότητα του τουριστικού προϊόντος των Ισπανών, η οποία παραμένει σε υψηλά επίπεδα.

 Οι τουρίστες που θέλουν να έρθουν σε επαφή με μια πρωτόγνωρη εμπειρία, θα έχουν τη δυνατότητα να κολυμπήσουν στα νερά της Alovera Beach, η οποία θα περιβάλλεται από μια αμμώδη έκταση που βρίσκεται μόλις 65 χιλιόμετρα από τη Μαδρίτη και 321 χιλιόμετρα μακριά από την πραγματική θάλασσα.

Αφού ολοκληρωθεί το μεγαλόπνοο σχέδιο που περιλαμβάνει την κατασκευή μιας τεχνητής λίμνης, συνολικής έκτασης 25.000 τετραγωνικών μέτρων, ο στόχος, που έχει τεθεί από τους Αρμόδιους φορείς, είναι να φιλοξενεί μέχρι και 25.000 άτομα ετησίως. Το project που θα κοστίσει, ούτε λίγο ούτε πολύ, 14 εκατ. δολ. θα φέρει την υπογραφή της κατασκευαστικής εταιρείας Grupo Rayet και θα υλοποιηθεί με τη βοήθεια της εταιρείας Crystal Lagoons, η οποία εξειδικεύεται στην κατασκευή τεχνητών λιμνών.

Τα οφέλη για την εθνική οικονομία της Ισπανίας εκτιμάται ότι θα είναι πολλαπλά, αφού θα δημιουργηθούν άμεσα περισσότερες από 300 θέσεις εργασίας, ενώ αυξημένα κέρδη θα δουν στα ταμεία τους και οι τοπικές επιχειρήσεις της Μαδρίτης που θα κληθούν να υποδεχτούν μεγαλύτερο αριθμό τουριστών.

Αν όλα πάνε βάσει σχεδίου και οι οικονομικό-πολιτικές εξελίξεις δεν «παγώσουν» την επένδυση, το Alovera Beach θα τεθεί σε πλήρη λειτουργία το 2020. Παρόλο που ακόμα η όλη προσπάθεια  βρίσκεται στα «σπάργανα», ήδη έχουν κάνει το γύρο του διαδικτύου φωτογραφίες με κατασκευασμένες από υπολογιστή εικόνες, δίνοντας στην παγκόσμια τουριστική κοινότητα μια «γεύση» του τι ετοιμάζεται.

Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι, πέρα από τα κρυστάλλινα νερά, η παραλία θα περιλαμβάνει επίσης beach bar, εστιατόριο, νεροτσουλήθρες, σχολή ιστιοπλοΐας και περισσότερες από 1.000 θέσεις στάθμευσης για όλους τους επισκέπτες, οι οποίοι θα πληρώνουν εισιτήριο αξίας 15 δολαρίων μετά το άνοιγμα της παραλίας για το κοινό.

Πηγή: fortunegreece.com

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα