Έρχεται εκτίναξη της οικονομίας μετά τις 24 Μαΐου λέει ο Τ. Πετρόπουλος

dcdvdΤην εκτίμησή του ότι μετά το ερχόμενο Eurogroup θα υπάρξει εκτίναξη της ανάπτυξης για την ελληνική οικονομία, εξέφρασε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο υφυπουργός Εργασίας, Αναστάσιος Πετρόπουλος, προβλέποντας ότι το 2016 το ποσοστό ανάπτυξης θα ξεπεράσει το 1,5% και το 2018 θα φθάσει στο 3%.

«Θα έχουμε, είμαι βέβαιος, εκτίναξη της ανάπτυξης. Τα περίπου 5,7 δισ, που αναμένεται να εισρεύσουν στην οικονομία, θα την εκτινάξουν πραγματικά σε πολύ καλούς ρυθμούς ανάπτυξης» είπε ο κ. Πετρόπουλος μιλώντας στην εκπομπή «Δεύτερη Ανάγνωση» και πρόσθεσε: «Είμαι βέβαιος ότι θα έχουμε 3% ανάπτυξη το 2018. θα δείτε πραγματικά ότι στο τέλος του 2016 θα έχουμε ένα πολύ θετικό ποσοστό ανάπτυξης που θα ξεπερνά το 1,5%».

Εξάλλου, στο ερώτημα αν η αύξηση της φορολογίας θα αποτελέσει άλλοθι για ορισμένους να μην εκδίδουν αποδείξεις και να πληρώνουν φόρους, ο κ. Πετρόπουλος παραδέχτηκε ότι υπάρχει υπερφορολόγηση, αλλά τόνισε ότι όσοι εισφοροδιαφεύγουν στο τέλος θα βγουν χαμένοι. Υπογράμμισε δε ότι με την ψήφιση του νέου αναπτυξιακού νόμου ανοίγει ο δρόμος για νέες επενδύσεις και για την επιστροφή επιχειρήσεων που μετανάστευσαν σε γειτονικές χώρες.

Απαντώντας στις καταγγελίες της αντιπολίτευσης ότι το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο δεν δίνει οριστικές λύσεις, είπε ότι η σημερινή κυβέρνηση παρέλαβε μια «κατάσταση κατεστραμμένη» και επισήμανε ότι το πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι καθαρά ταμειακό. «Αν έχει κάποιος άλλος να μας πει άλλη πρόταση για να δίνουμε συντάξεις στο τέλος του μήνα σε όλους τους Έλληνες, να μας το πει» είπε ο υφυπουργός και πρόσθεσε: «Είναι ταμειακό θέμα. Δεν υπάρχουν τα λεφτά και δανεισμός δεν γίνεται. Η χώρα δεν δανείζεται όλα αυτά τα χρόνια».

Επίσης, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι με τις νέες νομοθετικές ρυθμίσεις είναι εφικτό να χτυπηθεί η φοροδιαφυγή και να εξοικονομηθούν περίπου 6 δισ ευρώ ετησίως, είπε ότι οι μισθωτοί έχουν πλέον συμφέρον να δηλώνεται το σύνολο της αμοιβής που λαμβάνουν, ώστε να μεταφέρεται στις συντάξεις τους και υπογράμμισε ότι θα πρέπει να διαμορφωθεί μια κοινωνική συμμαχία και να συμμετέχουν όλοι οι πολίτες δίκαια και ανάλογα στην προσπάθεια ανάταξης της χώρας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα