Έρευνες για τους αγνοούμενους χωρίς ηλεκτρικό και νερό

Στη συνέχεια της φονικής πλημμύρας, η Δυτική Αττική συνεχίζει να ζει μια ανείπωτη τραγωδία, καθώς δεκάδες σπίτια και επιχειρήσεις παραμένουν χωρίς υδροδότηση και ηλεκτροδότηση, ιδιαίτερα στην περιοχή της Μάντρας, αλλά και σε ορισμένα σημεία στη Νέα Πέραμο.

Από την επέλαση του νερού 644 κτήρια μέχρι στιγμής διαπιστώθηκε ότι υπέστησαν καταστροφές και χρήζουν αποζημίωσης σύμφωνα με τις αυτοψίες που διενεργήθηκαν μέχρι χθες, ενώ η δήμαρχος της Μάντρας, Ιωάννα Κριεκούκη,  υπολόγισε τον αριθμό των κτηρίων που έχουν καταστραφεί σε 2.000.

Στις 770 έχουν φτάσει συνολικά οι διενεργηθείσες αυτοψίες στο Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας και στη Δ.Ε. της Νέας Περάμου, από τα εξειδικευμένα τεχνικά κλιμάκια (120 μηχανικοί) του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του υπουργείου,

-Στο Δήμο Μάνδρας – Ειδυλλίας διενεργήθηκαν 544 αυτοψίες συνολικά. Τα 428 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης. Συγκεκριμένα: 319 κατοικίες, 62 επαγγελματικοί χώροι, 1 δημόσιο κτίριο και 46 αποθήκες – υπόγεια.

-Στο Δήμο Μεγαρέων και στη Δ.Ε. Νέας Περάμου, διεξήχθησαν 226 συνολικά αυτοψίες. Τα 216 από τα κτίρια που ελέγχθηκαν, έχουν πληγεί και χρήζουν αποζημίωσης, εκ των οποίων 122 κατοικίες, 50 επαγγελματικοί χώροι, 2 δημόσια κτίρια και 42 αποθήκες – υπόγεια.

Οι αυτοψίες, από το σύνολο των μηχανικών του Υπουργείου Υποδομών, συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς.

Που μπορούν να απευθυνθούν οι πληγέντες

Τις υπηρεσίες και τους τηλεφωνικούς αριθμούς στους οποίους θα πρέπει να απευθύνονται οι πλημμυροπαθείς για ανάγκες σίτισης, στέγασης αλλά και για καταγραφή των ζημιών έδωσε στη δημοσιότητα η Περιφέρεια Αττικής.

Για ανάγκες σίτισης οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται:
Στη Νέα Πέραμο: στο Κοινοτικό Κατάστημα (οδός 25ης Μαρτίου 11), τηλ.: 22960-32640 και 34520
Στη Μάνδρα: στο Δημαρχείο (οδός Στρατηγού Νικολάου Ρόκκα 45), τηλ.: 2132014900-950-951-945

Για ανάγκες στέγασης οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται:
Στους κατά τόπους Δήμους.

Για την καταγραφή ζημιών σε επιχειρήσεις από τα πλημμυρικά φαινόμενα οι πολίτες θα πρέπει να απευθύνονται:
Στη Διεύθυνση Ανάπτυξης Δυτικής Αττικής, Ηρώων Πολυτεχνείου 78 – Ελευσίνα
Τηλ. Επικ/νιας: 213 2047088 / 086
Ήδη, πραγματοποιούνται σχετικές αυτοψίες από συνεργεία (10 κλιμάκια) της Περιφέρειας Αττικής.

Λοιπά σημεία ενημέρωσης και εξυπηρέτησης πολιτών και πληγέντων:
Στους κατά τόπους Δήμους.

Συνεχίζονται οι έρευνες για την ανεύρεση των αγνοουμένων

Με τον τραγικό απολογισμό να έχει ανέρθει στους 19 νεκρούς, οι έρευνες πλέον στρέφονται στην ανεύρεση τριών ατόμων που συνεχίζουν να αγνοούνται από την Τετάρτη, όπου η φονική κακοκαιρία έπληξε την περιοχή. Όμως οι ελπίδες για να βρεθούν ζωντανοί είναι πλέον ελάχιστες. Υπενθυμίζεται ότι χτες βρέθηκαν οι σοροί δύο αγνοουμένων στον κόλπο της Ελευσίνας, ενώ νωρίτερα είχε εντοπιστεί ένας ακόμα νεκρός κοντά στο αμαξοστάσιο του δήμου Μάνδρας.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα