Έρευνα της εισαγγελίας για σκάνδαλο διαφθοράς που εμπλέκει ανώτατα πολιτικά πρόσωπα

Η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς, με παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου,  άρχισε έρευνα για καταγγελίες δωροδοκίας ανώτατων πολιτικών προσώπων που φέρεται να έκανε πρώην πρόεδρος γαλλικής εταιρείας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, κατήγγειλε πρακτικές δωροδοκίας για τη σύμβαση του C4I, που φτάνουν μέχρι τον τότε πρωθυπουργό.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζήτησε πλήρη διαλεύκανση των καταγγελλομένων στα δημοσιεύματα. Κι επιπλέον, να διερευνηθεί εάν ευσταθεί ότι, από το 2006, οι ελληνικές δικαστικές αρχές είχαν στη διάθεσή τους την κατάθεση του πρώην προεδρου της Thales Engineering & Consulting,  Μισέλ Ζοσεράν αλλά ουδέποτε την αξιοποίησαν.

Η γαλλική εταιρεία είχε χάσει τη σύμβαση για την ασφάλεια των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 (C4I). Ο τότε πρόεδρος της κλήθηκε να καταθέσει στις γαλλικές αρχές στο πλαίσιο έρευνας για μια άλλη σύμβαση που η εταιρεία είχε κερδίσει (τις φρεγάτες). Ο Ζοσεράν φέρεται να είχε καταγγείλει «παράνομες πληρωμές στον υπουργό Αμυνας για τις φρεγάτες». Παράλληλα, ισχυρίστηκε ότι ο πρόεδρος της ελληνικής εταιρίας που αντιπροσώπευε την Thales στην Ελλάδα, του «αποκάλυψε πως έχασαν τη σύμβαση για το C4I διότι ο ανταγωνιστής (η αμερικανική εταιρία Saic) στόχευσε τον υπουργό Εσωτερικών και τον πρωθυπουργό, ενώ οι ίδιοι δωροδόκησαν χαμηλά».

Η συγκεκριμένη κατάθεση φέρεται να περιλαμβάνεται στο αίτημα δικαστικής συνδρομής που είχαν αποστείλει οι γαλλικές αρχές.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα