Έρευνα της Αντιτρομοκρατικής για τις απειλές μόλυνσης τροφίμων με υδροχλωρικό οξύ

Σαμποτάζ σε συσκευασμένα τρόφιμα σε σούπερ μάρκετ Αθήνας και Θεσσαλονίκης υποστηρίζει ότι έχει κάνει ομάδα που αυτοαποκαλείται «Μαυροπράσινοι Εμπρηστές». Προανάκριση για την υπόθεση διενεργεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Με ανάρτηση τους στο indymedia δηλώνουν ότι έχουν δηλητηριάσει με υδροχλωρικό οξύ γνωστά προϊόντα, αναρτώντας και σχετικές φωτογραφίες.

Απειλούν μάλιστα ότι θα επανατοποθετήσουν τα δηλητηριασμένα προϊόντα στα ράφια των σούπερ μάρκετ από τις 20 ως τις 24 Δεκεμβρίου.

Σε ανακοίνωση της για την υπόθεση η ΕΛ.ΑΣ. ανέφερε:

«Σχετικά με κείμενο που αναρτήθηκε χθες (18 Δεκεμβρίου 2017), σε ιστοσελίδα στο διαδίκτυο και αφορά σε επαπειλούμενη επιμόλυνση τροφίμων, ανακοινώνεται, ότι η προανάκριση ανατέθηκε στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία (Δ.Α.Ε.Ε.Β.).

Από τις αστυνομικές Αρχές, ενημερώθηκε αμέσως ο Ε.Φ.Ε.Τ. και οι εταιρείες που αναφέρονται στο κείμενο».

Σημειώνεται ότι αντίστοιχες απειλές είχαν πραγματοποιηθεί τόσο πέρυσι όσο και το 2015, λίγο πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, οδηγώντας εταιρίες καταναλωτικών ειδών σε ανάκληση προϊόντων τους από Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

ΕΦΕΤ: Μην αγοράζετε αυτά τα προϊόντα

Ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές να μην αγοράζουν τα συγκεκριμλενα προϊόντα.

Όπως αναφέρει στη σχετική ανακοίνωση του:

«Μετά από σχετική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία για επαπειλούμενη επιμόλυνση τροφίμων, συνδράμει ενεργά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του το έργο της Ελληνικής Αστυνομίας.

Με κυρίαρχο γνώμονα την προάσπιση της δημόσιας υγείας και την προστασία του καταναλωτή, ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, όπως για προληπτικούς λόγους, να μην προβούν στην προμήθεια των κάτωθι προϊόντων, ανεξαρτήτως παρτίδας για το χρονικό διάστημα 20 έως 25 Δεκεμβρίου 2017:

• Μεμονωμένες συσκευασίες “COCA – COLA” σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου

• Μεμονωμένες συσκευασίες “COCA – COLA LIGHT” σε πλαστική συσκευασία PET του 1,5 λίτρου

• Συσκευασίες “Παριζάκι Υφαντής” των 500γρ. και των 350γρ.

• Φρέσκο Γάλα Πλήρες ΔΕΛΤΑ του 1 λίτρου σε χάρτινη συσκευασία μπλε χρώματος

Καλούνται οι αλυσίδες σούπερ μάρκετ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι οποίες διαθέτουν στον τελικό καταναλωτή τα ανωτέρω προϊόντα, να τα απομακρύνουν άμεσα από το χώρο πώλησης. Σημειώνεται στο σημείο αυτό ότι οι εταιρείες, οι οποίες διακινούν στην ελληνική αγορά τα εν λόγω προϊόντα, έχουν αρχίσει την προληπτική απομάκρυνσή τους, συνεργάζονται δε εποικοδομητικά με την Ελληνική Αστυνομία και τον Ε.Φ.Ε.Τ., συμβάλλοντας έτσι και αυτές στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση του θέματος.

Ο Ε.Φ.Ε.Τ., που σε κάθε περίπτωση έχει ήδη ξεκινήσει τους σχετικούς ελέγχουςστις στοχοποιημένες αγορές της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης και σε στενή συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, θα ήθελε να διαβεβαιώσει τους Έλληνες καταναλωτές ότι καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να προστατευθεί η υγεία τους από τέτοια συμβάντα».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα