Έρευνα σε βάρος του Λεπέν για ξέπλυμα χρήματος

lepenΣύμφωνα με τις δικαστικές αρχές της Γαλλίας, έρευνες διεξάγονται  στο σπίτι και το γραφείο του πρώην ηγέτη της γαλλικής ακροδεξιάς Ζαν-Μαρί Λεπέν,στο πλαίσιο της διερεύνησης υπόθεσης που αφορά  ξέπλυμα χρημάτων προερχόμενων από φοροδιαφυγή.

Η κινητοποίηση των δικαστικών και ελεγκτικών μηχανισμών στη Γαλλία μετά τον εντοπισμό κρυφού τραπεζικού λογαριασμού στο εξωτερικό από την υπηρεσία καταπολέμησης ξεπλύματος βρόμικου χρήματος του υπουργείου Οικονομικών  και κατόπιν εντολής της Ανώτατης Αρχής για τη Διαφάνεια στον Δημόσιο Βίο.

Πριν έξι μήνες , διαδικτυακό ενημερωτικό μέσο είχε αποκαλύψει ότι ηTracfin είχε δώσει σήμα για ένα καταπίστευμα που είχε εντοπιστεί στη Γενεύη, διαχειριστής του οποίου εμφανιζόταν ο προσωπικός βοηθός του Ζαν-Μαρί Λεπέν.Στο καταπίστευμα περιλαμβανόταν λογαριασμός ύψους 2,2 εκατομμυρίων ευρώ. Το 1,7 εκατομμύριο ήταν σε μορφή χρυσών νομισμάτων και ράβδων χρυσού.

Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν είχε διαψεύσει κάθε εμπλοκή του στην υπόθεση.Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο ο λογαριασμός έκλεισε το 2014 και το περιεχόμενό του μεταφέρθηκε σε τράπεζα στις Μπαχάμες.Την ίδια στιγμή παρόμοιες έρευνες έγιναν επίσης στα σπίτια ενός νυν και ενός πρώην βοηθών του Λεπέν.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα