Έξαλλο έκανε τον Ερντογάν φοιτητής δημοσιογραφίας με τις ερωτήσεις του

Στα… όριά του έφτασε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν όταν φοιτητής δημοσιογραφίας με επίμονο τρόπο διατύπωνε αλλεπάλληλες ερωτήσεις σχετικά με την ελευθερία του Τύπου στην Τουρκία.

Το περιστατικό εκτυλίχθηκε σε εκδήλωση στο προεδρικό μέγαρο, στην Αγκυρα, όπου η σύζυγος του Ερντογάν, Εμινέ, είχε καλέσει φοιτητές. «Δράστης» ήταν ένας δευτεροετής φοιτητής από το πανεπιστήμιο Gazi, ο οποίος δεν δίστασε να πει κατάμουτρα στον Τούρκο πρόεδρο πως στην Τουρκία «δεν υπάρχει ελευθερία του Τύπου» και πως ο ίδιος θα έπρεπε να είναι ανοιχτός απέναντι στην κριτική.

«Είσαι ελεύθερος απλά και μόνο που μπορείς να κάνεις αυτή την ερώτηση στον πρόεδρο, μέσα στο σπίτι του», απάντησε ο Ερντογάν. Ομως, παρά την αντίδραση αυτή, ο φοιτητής δεν πτοήθηκε και του απάντησε ότι δεν θέλει να βλέπει δημοσιογράφους να φυλακίζονται στην Τουρκία. Ο Ερντογάν του ανταπάντησε ότι η ελευθερία του δημοσιογράφου τελειώνει όταν παραβιάζει την ελευθερία κάποιου άλλου.

«Αν ένας δημοσιογράφος ταπεινώνει μέλη της οικογένειάς μου με τον χειρότερο τρόπο, με προσβολές, συλληφθεί σύμφωνα με τον νόμο, θα λες ακόμη “Είναι ελευθερία του δημοσιογράφου (να λέει τέτοια πράγματα;)», τον ρώτησε χαρακτηριστικά. Ο φοιτητής επέμεινε και αναφέρθηκε στην απόλυση του Ιρφάν Ντεγκιρμεντσί από το Kanal D, το 2017, με το επιχείρημα ότι θα ψήφιζε κατά στο δημοψήφισμα για την αναθεώρηση του συντάγματος.

Ο Ερντογάν απάντησε ότι δεν είχε καμιά σχέση ο ίδιος με αυτό και πως ο δημοσιογράφος απολύθηκε από τον ιδιοκτήτη του Kanal D. Ο απτόητος φοιτητής του απάντησε ότι το Kanal D είναι υπό τον έλεγχο του προέδρου, κάτι που έκανε έξαλλο τον τελευταίο. «Ντροπή σου! Όλος ο κόσμος ξέρει ότι το αφεντικό του Kanal D τρέφει εχθρικά αισθήματα για εμένα, αλλά εσύ δεν το ξέρεις αυτό», είπε ο Ερντογάν.

Πηγή: turkishminute

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα