Ένωση Περιφερειών Ελλάδας: «Όχι» στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2018-21

Ο πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ), Κώστας Αγοραστός, καταγγέλλει ότι απαγόρευση προσλήψεων και περικοπή χρηματοδότησης κατά 35% που θα «οδηγήσει στο λουκέτο νευραλγικές υπηρεσίες των Περιφερειών» προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο και το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα 2018-21, που κατατέθηκε στη Βουλή και θα ψηφιστεί την Πέμπτη 18 Μαϊου.

Σύμφωνα με τον κ. Αγοραστό, την ίδια περίοδο το προσωπικό των ΟΤΑ θα απομειωθεί κατά 4.134 άτομα. Τα παραπάνω, σε συνδυασμό και «με την υποχρέωση των ΟΤΑ να εξακολουθούν να εμφανίζουν υπέρογκα πλεονάσματα έως το 2021, καταδικάζουν τις περιφέρειες σε παραγωγική ασφυξία», τονίζει.

Επίσης, υπογραμμίζει ότι «με όσα προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο και το μεσοπρόθεσμο 2018-21 είναι προφανές πως η κυβέρνηση υπονομεύει, αν δεν εγκαταλείπει οριστικά, την προωθούμενη μεταρρύθμιση στην Αυτοδιοίκηση, καθώς χωρίς το αναγκαίο προσωπικό και επαρκή χρηματοδότηση, όχι μόνο δεν μπορούν να προχωρήσουν οι αναγκαίες αλλαγές στον “Καλλικράτη”, αλλά τα προβλήματα θα ενταθούν».

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα