Ένωση Κεντρώων: Η Εξεταστική είναι προσπάθεια αποπροσανατολισμού και εξαπάτησης

Προσπάθεια εξαπάτησης και αποπροσανατολισμού του ελληνικού λαού χαρακτήρισε την συζήτηση για την σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ένωσης Κεντρώων, Μάριος Γεωργιάδης.

«Αν η κυβέρνηση πραγματικά επιθυμεί να εξυγιάνει την Yγεία και να πάψουν τα σκάνδαλα, ένα πρώτο καλό βήμα θα ήταν να ζητήσει άμεσα τις παραιτήσεις όλων των στελεχών της που εμπλέκονται με τον χώρο της Υγείας. Το ίδιο βέβαια θα έπρεπε να είχαν κάνει όλα αυτά τα χρόνια το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ. Να μοιράσετε τις ευθύνες αναλόγως», ζήτησε ο κ. Γεωργιάδης ο οποίος ρώτησε: «Πώς θα λειτουργεί η Επιτροπή; Θα απαγορεύετε στους μάρτυρες να απαντούν όταν ερωτώνται σχετικά με γεγονότα που αναφέρονται πριν το 1997 και μετά το 2014; Θα λογοκρίνονται οι επιστολές;».

Τέλος, επανέλαβε την θέση του κόμματός ότι στην περίπτωση που «παρά τις εκκλήσεις μας η κοινοβουλευτική πλειοψηφία δεν δείξει γενναιότητα και δεν συμπεριλάβει στην πρότασή της και την περίοδο διακυβέρνησής της, δηλαδή 2015 ως 2017, εμείς θα την αγνοήσουμε και θα την καταψηφίσουμε».

Εξάλλου, ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος απευθυνόμενος προς το κυβερνών κόμμα και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναρωτήθηκε: «Δεν μπορώ να καταλάβω τίι θα απογίνετε όλοι αν υπάρξει πραγματικός έλεγχος, και πάνε αυτά τα στοιχεία στα ΜΜΕ που στηρίζουν άλλα την ΝΔ και άλλα τον ΣΥΡΙΖΑ».

Επίσης ανέφερε ότι σπαταλήθηκαν πολλά δισεκατομμύρια ευρώ στην υπόθεση Νοβάρτις και υποστήριξε ότι υπάρχουν βίντεο, τα οποία ο εκπρόσωπος της ΧΑ θα ζητήσει να ελεγχθούν στην Εξεταστική, «ώστε να γίνει γνωστό ποιος μιλούσε με ποιους».

Ο κ. Μιχαλολιάκος, κατηγόρησε τέλος την κυβέρνηση ότι πορεύεται χέρι- χέρι με την Νέα Δημοκρατία για να καλυφθεί το σάπιο παλιό πολιτικό σύστημα.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα