Έντονο παρασκήνιο με στόχο την 7η Απριλίου

Εντατικές παρασκηνιακές προσπάθειες προκειμένου να γεφυρωθούν οι διαφορές και να “κλείσουν” τα ζητήματα που αποτελούν εμπόδια στην ολοκλήρωση της αξιολόγησης,καταβάλλονται τις τελευταίες μέρες τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης, όσο και από το στρατόπεδο των δανειστών.

Οι διαβουλεύσεις στο οικονομικό επιτελείο είναι πυρετώδεις και τις επόμενες μέρες αναμένεται να ανακοινωθεί πότε θα γυρίσουν στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των δανειστών.

Κατά ασφαλείς πληροφορίες του indicator.gr η Αθήνα περιμένει τις αμέσως επόμενες μέρες την τοποθέτηση του Ταμείου για το ανοιχτό ζήτημα των εργασιακών, η οποία θα αποτελέσει και “το κλειδί για το κλείσιμο της αξιολόγησης”.

Από κυβερνητικής πλευράς, διάχυτη είναι η πεποίθηση ότι για μερικά από τα ζητήματα που ακόμη βρίσκονται σε εκκρεμότητα  πιθανό τελικά να χρειαστεί πολιτική διευθέτηση. 

«Εργασιακό μεσαίωνα στην Ελλάδα εγώ δεν ψηφίζω»

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Τσίπρας προειδοποίησε τους Ευρωπαίους συνομιλητές του στο περιθώριο της Συνόδου στη Ρώμη πως ο ίδιος, δεν είναι διατεθειμένος να ψηφίσει εργασιακό Μεσαίωνα στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές ο πρωθυπουργός έχει εμπιστευθεί την απόφαση αυτή και στους κοντινούς συνεργάτες του. Πάντως η αίσθηση που υπάρχει τις τελευταίες ώρες είναι ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα υποχώρησης του Ταμείου για τα εργασιακά.

Κοινοβουλευτική ομάδα και Κεντρική επιτροπή σε αναμονή

Τόσο στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικής Ομάδας όσο και μεταξύ των υψηλόβαθμων κυβερνητικών στελεχών καταγράφεται αυτοσυγκράτηση στις δηλώσεις τους στα ΜΜΕ, καθώς για ευνόητους λόγους η πληροφόρηση που βγαίνει από το πεδίο των διαπραγματεύσεων, όσο αυτές βρίσκονται σε εξέλιξη, είναι περιορισμένη.

Ενδιαφέρον θα προσλάβει η σύγκλιση της επόμενης Κεντρικής Επιτροπής (πιθανότατα από κοινού με την ΚΟ), η οποία προφανώς,σύμφωνα με την πρακτική του κυβερνώντος κόμματος,θα κληθεί να τοποθετηθεί στα όσα θα έχουν συμφωνηθεί, πριν αυτά περάσουν από τη Βουλή.

Στόχος η 7η Απριλίου για την επίτευξη τεχνικής συμφωνίας

Το κυβερνητικό επιτελείο πάντως έχει θέσει νέα ημερομηνία – ορόσημο για ολοκλήρωση της συμφωνίας, την 7η Απριλίου, όταν θα διεξαχθεί η άτυπη σύνοδος της Ευρωζώνης στη Βαλέτα της Μάλτας.

Η επίτευξη τεχνικής συμφωνίας θα οδηγήσει στο κλείσιμο της β’ αξιολόγησης που θα ανοίξει το δρόμο για την οικονομική ανάκαμψη της χώρας.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα