Έντονη κινητικότητα στην αγορά ακινήτων διαπιστώνει ο Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής & Ανάπτυξης

Τις ελκυστικές επενδυτικές ευκαιρίες στον ελληνικό τουρισμό, καθώς και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για την κινητοποίηση και ενίσχυση της επιχειρηματικής δραστηριότητας, παρουσίασε ο Γενικός Γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης, κ. Γιώργος Τζιάλλας μιλώντας στην ειδική ενότητα για την κτηματαγορά και τις επενδύσεις, του 19ου ετήσιου συνεδρίου Capital Link Invest in Greece Forum στη Νέα Υόρκη.

Όπως επισήμανε, το Υπουργείο Τουρισμού, έχει εξασφαλίσει πόρους από τα διαρθρωτικά ταμεία της ΕΕ για τη χρηματοδότηση της αναβάθμισης και εκσυγχρονισμού των υφισταμένων τουριστικών μικρομεσαίων επιχειρήσεων και την ίδρυση νέων, όπως επίσης και για την αναβάθμιση και αξιοποίηση υποδομών, μεταξύ αυτών στον ιαματικό τουρισμό και τις μαρίνες. Αναφέρθηκε επίσης στον αναπτυξιακό νόμο και τα κίνητρα που ενθαρρύνουν την προώθηση τουριστικών επενδύσεων μεγάλης κλίμακας.

Ακόμη, τόνισε ότι η ισχυρή ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού σε συνδυασμό με τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία έχουν δημιουργήσει έντονη κινητικότητα στην αγορά ακινήτων και εκδηλώνεται ήδη σημαντικό ενδιαφέρον για την αγορά και τη μίσθωση ξενοδοχείων ή κτιρίων με σκοπό τη μετατροπή τους και χρήση τους ως ξενοδοχειακές μονάδες.

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα