Site icon The Indicator

Έντονη αντιπαράθεση Κωνσταντοπούλου-Τιμερμαν

αρχείο λήψης (5)

Έντονη αντιπαράθεση για το ελληνικό χρέος είχε η Ζωή Κωνσταντοπούλου με τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φρανς Τίμερμαν, στο πλαίσιο της εναρκτήριας συνεδρίασης της ημερίδας «The State of Europe 2015 – Addressing Europe’s Crises: Policy Crossroads»  («Η κατάσταση της Ευρώπης το 2015 – Απαντώντας στις Ευρωπαϊκές κρίσεις: Σταυροδρόμι Πολιτικών»), που συνδιοργάνωσαν η Λουξεμβουργιανή Προεδρία της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την ευρωπαϊκή Δεξαμενή Σκέψης «Friends of Europe» («Φίλοι της Ευρώπης») την περασμένη εβδομάδα στις Βρυξέλλες.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου ρώτησε αρχικά τον Φρανς Τίμερμαν εάν είναι υπερήφανος για τον τρόπο που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή χειρίστηκε το Ελληνικό ζήτημα αυτό το καλοκαίρι. Ο κ. Tιμερμαν αμέσως απάντησε ότι είναι πολύ περήφανος, με την Ζωή Κωνσταντοπούλου να του απευθύνει άλλα τρία ερωτήματα:

Στην απάντησή του ο κ. Tιμερμαν ανέφερε ότι το ζήτημα του χρέους θα συζητηθεί εφόσον οι Ελλάδα εφαρμόσει κάποιες από τις μεταρρυθμίσεις που έχει συμφωνήσει με τους δανειστές.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πήρε ξανά τον λόγο, ζητώντας από τον Φρανς Timmermans να απαντήσει στα αρχικά ερωτήματα που του είχε θέσει, υπογραμμίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πιέζει και προτρέπει τα κράτη μέλη της να απέχουν από το τη συζήτηση της αναδιάρθρωσης στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

Με τον Αντιπρόεδρο της Κομισιόν να απαντά: «Πήρατε την απάντησή μου. Εσείς κάνετε τις ερωτήσεις σας, και εγώ δίνω τις απαντήσεις μου. Θα πρέπει να δεχθείτε τις απαντήσεις μου, όπως σας τις έδωσα».

Exit mobile version