Έντονες αντιδράσεις για το «φεστιβάλ μίσους» της Χρυσής Αυγής`

dgtrtΈντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί λόγω της απόφασης του Δήμου Αθηναίων να παραχωρήσει στη Χρυσή Αυγή τον χώρο του πάρκου Χωροφυλακής για να πραγματοποιήσει εκδήλωσής της.

Δημοτικοί σύμβουλοι Αθήνας τόσο του ΚΚΕ όσο και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ εκφράζουν την έντονη διαμαρτυρίας τους για τη στάση του δημάρχου Αθηναίων Γιώργου Καμίνη,ενώ παράλληλα κι άλλες αντιφασιστικές  συσκέψεις πραγματοποιούνται προκειμένου να υπάρξουν δράσεις ενάντια στη πραγματοποίηση των εκδηλώσεων της Χρυσής Αυγής.

Ειδικότερα,η  Αναρχική Συλλογικότητα για τη Μαχητική Προλεταριακή Ανασυγκρότηση (ΑΣΜΠΑ), το Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ), το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας μ-λ (ΚΚΕ μλ), η Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ),  Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος εφ. Σπάρτακος (ΟΚΔΕ Σπάρτακος), ήδη βρίσκονται σε διαδικασία συνεννόησης ώστε να υπάρξουν κινήσεις πολιτικού περιεχομένου ώστε να ακυρωθεί αυτή η εκδήλωση.

Ο χώρος στον οποίο επιθυμεί η ΧΑ να πραγματοποιήσει τις εκδηλώσεις της είναι το παλιό πάρκο Χωροφυλακής , ο ιστορικός χώρος όπου το μετεμφυλιακό ακροδεξιό κράτος εκτέλεσε τον Μπελογιάννη και άλλους 3 κομμουνιστές αγωνιστές το 1952.

 

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα