Έντονα καιρικά φαινόμενα σε όλη τη χώρα

Ιδιαίτερα άστατος καιρός με βροχές και καταιγίδες, αρχικά σε νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου και σε παράκτιες περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας, και βαθμιαία σχεδόν σε ολόκληρη τη χώρα.

Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά και θα συνοδεύονται από χαλάζι και ενισχυμένους ανέμους.

Τα εντονότερα φαινόμενα αναμένονται μέχρι το μεσημέρι στη Θεσσαλία και τη Μακεδονία και μετά το μεσημέρι στη Μακεδονία, στη δυτική Ελλάδα, στην Πελοπόννησο, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα και πιθανόν στην ανατολική Στερεά.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη δυτική Μακεδονία από 12 έως 24 βαθμούς, στη βόρεια Ελλάδα από 15 έως 31 βαθμούς, στην κεντρική Ελλάδα από 15 έως 28, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29 βαθμούς, στην Ήπειρο από 16 έως 31 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 17 έως 29, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες και στη βόρεια Κρήτη από 18 έως 28 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές από 18 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις σχεδόν μέτριοι μέχρι μέτριοι, 4 με 5 μποφόρ, και πρόσκαιρα τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3 με 4 μποφόρ.

Στην Αττική νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, με αυξημένη πιθανότητα τα φαινόμενα να είναι τοπικά έντονα. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από το απόγευμα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι και τοπικά στα ανατολικά παράκτια τμήματα μέτριοι 5 Μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη βροχές και καταιγίδες, πιθανόν παροδικά ισχυρές, με βελτίωση το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία στην πόλη θα κυμανθεί από 22 έως 28 βαθμούς.

► Προγνώσεις κατά τόπους από το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών

Πηγή: meteo.gr

Ακολουθήστε το The Indicator στο Google news

Σχετικά Νέα